Știri

Ceaiul de păpădie, beneficii sigure pentru organism. Elimină rapid toxinele și ajută la slăbit

Ceaiul de păpădie aduce numeroase beneficii sănătății, fiind unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale.

Păpădia este o plantă cu flori galbene și frunze lungi, crestate, pe care o zărim la tot pasul odată cu începerea sezonului cal.

Aceasta a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile pe care le aduce sănătății, fiind bogată în vitamine și minerale.

Frunzele sale, care pot fi consumate în salate, reprezintă o sursă de fibre, proteine și glucide, conținând, se asemenea, și vitamine precum A, E, K, C.

Totodată, păpădia poate fi folosită și pentru prepararea de ceai, fiind vorba despre unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale.

Ceaiul de păpădie, beneficii și contraindicații

1. Elimină toxinele din organism. Ceaiul de păpădie contribuie la eliminarea deșeurilor din organism, ajutând ficatul și rinichii să funcționeze la cote maxime. Alături de sport și de o alimentație sănătoasă, ceaiul de păpădie poate favoriza pierderea în greutate, notează doc.ro.

2.Beneficii asupra pielii. Ceaiul de păpădie acționează ca un antiseptic și antiinflamator, ajutând la ameliorarea unor probleme de la nivelul pielii, precum acneea ușoară, puncte negre, iritații sau eczeme.

3.Combate constipația și indigestia. O cană de ceai de păpădie poate fi de folos în constipație, indigestie sau toxiinfecție alimentară. Sub formă de ceai, păpădia reglează tranzitul intestinal și reface echilibrul la nivelul sistemului digestiv.

4.Scade colesterolul. Ceaiul de păpădie are capacitatea de a reduce colesterolul rău din sânge, fapt demonstrat în timpul studiilor.

Alte beneficii ale ceaiului de păpădie: îmbunătățește circulația sângelui, ameliorează varicele și hemoroizii, reduce glicemia.

Totuși, este important de menționat faptul că ceaiul de păpădie trebuie să fie consumat în cantități moderate.

Ceaiul de păpădie poate interacționa cu anumite medicamente, precum diureticele, antibioticele, anticoagulantele sau medicamentele pentru diabet, fiind necesar să consultați medicul curant.

De asemenea, ceaiul de păpădie nu este recomandat în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor alergice la plante din familia Asteraceae (cicoare, coada-șoricelului etc.), persoanelor cu istoric de calculi biliari sau alte afecțiuni ale vezicii biliare.

059
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.