Știri

Rugăciunea de mulțumire către Dumnezeu. Se rostește duminica

Ziua de duminică oferă oportunitatea pentru oameni de a se relaxa, de a petrece timp cu familia și prietenii, de a se participa la activități recreative. Este considerată o zi importantă pentru a restabili echilibrul între viața personală și cea profesională. Este zi de pauză de la treburile gospodărești, astfel că se rostește și o rugăciune de mulțumire pentru tot ce ai.

Ziua de duminică este momentul din săptămână în care te odihnești și petreci timp cu apropiații tăi. Nu se muncește și nu se fac treburi casnice, astfel că e perfect pentru o zi liniștită în care să te bucuri de tot ceea ce ai. Pentru a mulțumi Domnului, se rostește o rugăciune în această zi.

De ce duminica e zi liberă

Ziua de duminică este considerată de multe culturi și societăți din întreaga lume ca fiind o zi de odihnă și reculegere religioasă sau ca o zi de pauză și recreere pentru oameni. În multe culturi, ultima zi din săptămână este considerată ziua de Sabat, care este o zi de odihnă și reculegere în religiile creștină și iudaică.

Creștinii își amintesc de învierea lui Iisus Hristos în duminica de Paști, motiv pentru care această zi are o semnificație specială și este adesea rezervată pentru rugăciune, slujbe religioase și activități spirituale.

Rugăciunea pe care să o rostești

În această zi se rostește și o rugăciune de mulțumire pentru tot ceea ce ai în viața ta. Cu inima deschisă, te încredințezi lui Dumnezeu și apreciezi lucrurile bune care ți s-au oferit.

”Ziua Duminicii îmi aduce aminte de atotputernicia Ta, Stăpâne, cu care ai zidit lumea și ai răscumpărat pe om. Ție deci, iubitorule de oameni, Doamne, mă închin și-Ți mulțumesc foarte pentru Darurile cele mari pe care le-ai făcut și le faci tuturor făpturilor Tale.

Inima mi se bucură și se desfată când stau și cuget cum că numai Tu Însuți ești Dumnezeu Atotsfânt, Atotînțelept, Atotputernic, necuprins, încât nici o bunătate și nici o mărire nu-ți lipsește. Tu ești Unul Dumnezeu în Trei Fețe: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevărat și Te mărturisesc și Te măresc, Ție mă închin și-Ți servesc pururea, cu toată inima și cu toată puterea.

0, Părinte Sfinte, îndură-Te de noi! O, Binecuvântate Fiu al lui Dumnezeu, mântuiește-ne de iad! O, Duhule Sfinte, dă-mi Darul și acoperământul Tău!

Mult îndurate Stăpâne, rogu-Te, să uiți păcatele mele cele multe, după mulțimea îndurărilor Tale. Mulțumesc din toată inima pentru bunătățile ce-mi trimiți în toate zilele, mai vârtos însă pentru răbdarea Ta cea mare, că nu m-ai pedepsit după mulțimea păcatelor mele, ci aștepți căința mea, ca un iertător, atotbun și îndurat.
Doamne Iisuse Hristoase, dă-mi Darul [Tău], ca sa petrec bine și creștinește în această săptămână și să nu mai păcătuiesc Ție, nici cu cugetarea, nici cu cuvântul, nici cu fapta, întru mărirea și onoarea Învierii Tale celei de-a treia zi și a venirii Duhului Tău Celui Sfânt asupra Apostolilor.

Îndeosebi mă rog pentru ajutorul Tău, Prea Bunule Stăpâne, ca să mă cunosc pe mine, să mă căiesc de păcatele mele și să mă îndreptez cu mărturisirea; iar în ora morții să fiu aflat pregătit, cuminecat și cu inima curată și să fiu aflat demn de Împărăția Ta cea veșnică. Amin”.

040
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.