Știri

Mai ai așa ceva acasă? Prețul ireal la care se vinde o monedă de 1.000 de lei din anul 2004, acum, la două decenii distanță

Mai țineți minte moneda de 1.000 de lei din anul 2004? Este vorba despre cea care prezintă chipul lui Constantin Brâncoveanu. Oare la ce preț se vinde acum, la două decenii distanță? Detaliile se află mai jos, în articol.

Internetul poate să ascundă „comori” de care colecționarii se pot bucura. Pe site-urile de profil, dar și pe diverse platforme comerciale se pot găsi obiecte care să devină „vedetele” unor colecții personale. Pe lângă cărțile vechi care ascund povești în spatele filelor, jucăriile nostalgicilor, timbre și vederi, multe persoane caută bancnote și monede vechi pe care să le adauge în colecție. De data aceasta, este vorba despre o monedă veche de două decenii. Mai țineți minte moneda de 1.000 de lei din anul 2004? Și acum se găsesc de vânzare, pe internet!

La ce preț se vinde o monedă de 1.000 de lei din anul 2004?

Au trecut două decenii de la emisiunea BNR – moneda de 1.000 de lei se afla în buzunarele românilor, în anul 2004. Însă, după ce monedele nu au mai avut putere circulatorie, cetățenii au avut două opțiuni. Fie duceau monedele pentru a le schimba cu noii bani, fie le păstrau amintire. Unii dintre români au ales să păstreze o astfel de monedă.

Iar acum, la 20 de ani distanță, au ales să le ofere către vânzare. De pildă, într-unul dintre anunțurile de pe internet, un utilizator oferă către vânzare o astfel de monedă la prețul de 800 de lei. Prețul pentru această monedă de 1.000 de lei din anul 2004 este negociabil, conform anunțului.

„Moneda de 1.000 de lei din anul 2004 în stare foarte bună”, se arată în anunțul de pe internet.

Moneda de o mie de lei a avut perioada de emitere între 2000 și 2004. Apoi, nu a mai avut putere circulatorie, fiind retrasă de pe piața monetară. Cetățenii aveau posibilitatea să meargă la sucursalele BNR să schimbe monedele cu noii bani, la momentul acela. Unii dintre români au preferat, însă, să păstreze monedele acasă. Moneda de o mie de lei are o grosime de 2.15 milimetri și un diametru de 22.20 milimetir. Are o greutate de două grame, iar materialul este Aluminiu-Magneziu (AlMg3).

041
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.