Știri

Noua fabrică din România care va angaja 160 de persoane. Localitatea în care va fi deschisă

România va avea o nouă fabrică de componente de structură pentru industria aerospațială. Aceasta va oferi 160 de locuri de muncă.

Grupul belgian Sonaca, unul dintre liderii mondiali în dezvoltarea și producția de componente de structură pentru industria aerospațială, își extinde activitatea în România prin investiția de 38 de milioane de euro în construirea unei noi fabrici.

Această facilitate de producție va sprijini contractul recent încheiat cu Airbus pentru produsele A321 și va contribui la dezvoltarea portofoliului de produse A320. Noua fabrică, programată să devină operațională în vara anului 2025, va fi amplasată în localitatea Moldovenești, din județul Cluj.

Sonaca a obținut trei contracte majore de la Airbus vara trecută, consolidându-și poziția ca unul dintre cei mai importanți furnizori de componente pentru industria aerospațială.

Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a confirmat interesul Sonaca pentru extinderea producției în România în urma unei vizite la sediul companiei aeronautice din Bruxelles.

Investiția de 38 de milioane de euro va conduce la finalizarea clădirii până la sfârșitul anului 2024, urmată de instalarea echipamentelor în primul semestru al anului 2025 și demararea producției până în vara anului 2025. Această inițiativă va crea în total 160 de locuri de muncă, potrivit porfit.ro.

043
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.