Știri

Prognoza meteo Accuweather pentru România. Temperaturile ajung la 6 grade, vor fi 4 anotimpuri într-o săptămână

„Vara din aprilie” ia o pauză de la mijlocul săptămânii, iar vremea își schimbă direcția. Aerul mai rece va cuprinde România și va aduce chiar și o adiere de iarnă la munte.

Vremea se schimbă radical în România. Aspectul vremii va fi foarte diferit în a doua parte a săptămânii. După ce marți seara și miercuri va trece un front rece cu ploi, furtuni locale și intensificări ale vântului, temperaturile vor scădea accentuat.În același timp, contrastul mare de temperatură și contextul favorabil din straturile înalte ale atmosferei va determina formarea unei depresiuni secundare. Aceasta va afecta și țara noastră și va aduce ploi însemnate cantitativ în mai multe regiuni, dar și o intensificare a pătrunderii reci.

Începând de joi, vremea va deveni rece pentru această perioadă. Contrastul va fi uriaș față de începutul săptămânii: maximele se vor prăbuși de la valori în jur de 30°C până la 10 – 15°C și chiar mai puțin în unele zone.În zonele de munte, ploile se vor transforma treptat în lapovițe și ninsori la peste 1200 de metri, dar câțiva fulgi ar putea să apară, trecător, și la altitudini mai reduse, de până la 800 – 1000 de metri, anunţă meteoradar.ro.Un alt val de aer rece este așteptat să ajungă la noi în weekend. În consecință, temperaturile vor rămâne scăzute, iar, local, în văi și depresiuni, minimele ar putea scădea ușor sub pragul de îngheț.

Luna aprilie pare să fie mai capricioasă decât de așteptam din punct de vedere meteorologic. Dacă ne uităm la previziunile meteorologilor de la Accuweather, observăm că săptămâna viitoare va fi, practic, una a patru anotimpuri. Spre exemplu, p1 15 aprilie se vor înregistra 32 de grade, o temperatură caracteristică mai degrabă anotimpului cald, anunţă şi Accuweather.

Pe 17, 18, 20 și 21 aprilie, temperaturile vor semăna mai degrabă cu cele de toamnă. Se vor înregistra ploi și temperaturi de până în 20 de grade Celsius. Pe 19 aprilie, în schimb, vremea va semăna cu cea caracteristică iernii, cu minime de 7 grade.

Temperaturile vor coborî sub 0 grade. Meteorolog: ”Precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării”
Luna aprilie a debutat cu temperaturi de vară, termometrele arătând peste 20 de grade în cele mai multe regiuni din România. Însă, vremea bună nu s-a instalat definitiv în țara noastră, meteorologii nu vin deloc cu vești bune.

Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că vremea se va schimba radical săptămâna viitoare. „Vom avea o vreme caldă în continuare, cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, chiar și debutul săptămânii următoare. La scara întregii țări vom conta pe valori între 20 până la 29 grade Celsius. Ziua de luni, săptămâna următoare, pare să aducă cele mai ridicate valori din acest episod și este posibil, în sudul extrem, să vorbim de temperaturi de 30 de grade, posibil în Câmpia Română, în extremitate sudică a acesteia, de 31 de grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu.

Luna aprilie a debutat cu temperaturi de vară, termometrele arătând peste 20 de grade în cele mai multe reginiuni din România. Însă, vremea bună nu s-a instalat definitiv în țara noastră, meteorologii nu vin deloc cu vești bune.

Potrivit șefei ANM, vremea se va schimba, temperaturile vor coborî șa limita înghețului, iar precipitațiile vor cuprinde întreaga țară.

”De marți însă vom observa o schimbare în evoluție. Vom mai vorbi de valori între 20 până la 29 de grade, însă în a doua parte a săptămânii, începând de miercuri, în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu vor mai depăși 10…15 grade.

Vom vorbi de ploi în vestul, în nordul și în centrul țării, în timp ce în sud vor mai fi posibile valori de 15 până la 24…25 de grade Celsius, în special în sud-est.

De joi însă, săptămâna următoare, precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, chiar și minimele vor fi unele mai coborâte, de la valori pozitive în aceste zile, 10…12 grade Celsius, vom vorbi de minime de cel mult 6…7 grade în zonele mai joase de relief și posibil spre 0, chiar -1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a mai spus directorul ANM la Antena 3.

Meteorologii ACCUWEATHER anunță când vine vara, de fapt, în România. Pe ce dată exactă vin temperaturile de peste 30 de grade Celsius

Meteorologii de la Accuweather au actualizat pentru următoarele luni. Așadar, după ce la începutul lunii aprilie, temperaturile au trecuy lejer de 20 de grade, toată lumea se așteaptă la o vară timpurie.

Așadar, când vine vara, de fapt, în România? Potrivit specialiștilor, primăvara va fi una deosebit de caldă, cu temperaturi peste normalul termic al perioadei, însă vara, cu adevărat, va veni abia în luna iunie.

Potrivit meteorologilor Accuweather, în Capitală, prima zi de vară autentică va fi abia la spre finalul lunii iunie, când în București se vor înregistra 30 de grade Celsius.

042
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.