Știri

Una dintre cele mai mari companii din lume vine în România. Are venituri aproape cât PIB-ul nostru

Gigantul petrolier englez bp, cu venituri anuale aproape cât PIB-ul României, se pregătește de intrarea în țara noastră, unde va investi în energie solară.

Cel mai mare dezvoltator de energie solară din Europa, compania britanică Lightsource BP, își pregătește intrarea în România, după ce controlul afacerii va fi preluat integral de gigantul petrolier britanic bp (fosta British Petroleum), un business anual de peste 200 miliarde lire sterline și aproape 100.000 angajați.

Tranzacția este anticipată că va fi încheiată la jumătatea acestui an.

Lightsource a fost lansat în 2010 ca un startup cu 6 angajați, având astăzi sediul la Londra și birouri în Madrid, Milano, Atena, San Francisco, Philadelphia, Mumbai, New Delhi, Cairo, Melbourne, Amsterdam, Bath, Belfast și Dublin, cu 1.200 angajați.

Afaceri cât PIB-ul României

La acest moment, Lightsource bp are un portofoliu de 8 GW de proiecte dolare în diferite stadii de dezvoltare în 19 țări.

bp a declarat pentru anul trecut venituri anuale de peste 210 miliarde de dolari, cu circa 87.800 angajați.

De remarcat că veniturile bp dintr-un singur an, de 234 de miliarde de euro, sunt aproape la fel de mari ca PIB-ul României, cifrat la circa 280 de miliarde de dolari în 2022 și 240 miliarde în 2021.

BP este una dintre cele mai mari prezențe de pe piața energiei electrice. Afacerea este profitabilă, iar venitul său anual atinge cifre record. 200 de miliarde de lire sterline și 100.000 de angajați sunt cifrele care vorbesc de la sine pentru afacerea engleză.

Lightsource BP are în plan să se dezvolte în 19 țări
La început, Lightsource BP a pornit cu șase angajați. Ideile vizionare și determinarea i-a ajutat pe aceștia să se extindă și să devină un pion global important. La 14 ani de la lansare, afacerea are sedii deschise în orașe mari din toată lumea.

Lightsource BP se găsește în Milano, Atena, Madrid, San Francisco, Amsterdam, Mumbai, dar și în alte locații. Dezvoltatorii ei nu au de gând se oprească aici, ci continuă planul de extindere. Momentan, au în vedere diverse stadii de dezvoltare în 19 țări.

Grupul BP va ajunge și în România, ceea ce este o veste foarte bună pentru sectorul economic și pentru cel de investiții. Potrivit cifrei de afaceri, veniturile BP dintr-un singur an sunt la fel de mari ca PIB-ul României. PIB-ul țării noastre este de aproximativ 280 de miliarde de dolari, în timp ce venituri BP sunt de 234 miliarde de euro, într-un singur an.

Nu doar cifrele de venit sunt mari, ci și numărul angajaților. La nivel mondial, grupul de origine britanică are aproximativ 100.000 de angajați.

După ce se va încheia tranzacția care vizează România, grupul BP își va deschide prima unitate de acest gen din țara noastră. Așa cum este de așteptat, va fi nevoie și de personal, ceea ce înseamnă că se vor face angajări pe bandă rulantă.

0119
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.