Știri

Vouchere pentru cei cu pensii de până în 1.450 de lei. Vin direct acasă, prin poștă

Se dau bani în plus de Paște. Unele autorități locale au luat decizia de a oferi tichete sociale pentru Paștele din 2024 unei anumite categorii de români. Cine sunt cei care îndeplinesc criteriile și ce câți bani le vor intra în buzunar?

Distribuția acestor tichete sociale pentru Paștele din 2024 începe joi. Acestea sunt oferite românilor cu venituri mici. Măsura se adresează tuturor celor care au depus solicitări corespunzătoare la direcțiile de protecție socială.

Banii vor fi livrați până pe data de 26 aprilie. Aceste tichetele sociale sunt distribuite prin intermediul Poștei Române, începând cu data de 18 aprilie, doar în unele localități din România, mai precis acolo unde s-a decis de către autoritățile locale.

Bani de Paște pentru românii cu venituri mici

Fiecare beneficiar va primi un singur voucher în valoare de 125 de lei. El va putea fi utilizat exclusiv pentru achiziționarea produselor alimentare. Este important de subliniat că acești bani nu pot fi folosiți pentru cumpărarea băuturilor alcoolice și a țigărilor.

Printre categoriile eligibile pentru acest sprijin financiar se numără:

românii care au un venit minim de incluziune
persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu,
pensionarii cu venituri nete mai mici sau egale cu 1.450 de lei,
precum și persoanele cu venituri nete cuprinse între 1.282 de lei și 1.450 de lei.

Tichetele sociale pentru Paștele din 2024 vor fi distribuite prin intermediul Poștei Române. Ele sunt destinate următoarelor categorii de beneficiari:

Românii care au un venit minim de incluziune, conform prevederilor Legii 196/2016;
Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu;
Pensionarii care au venituri proprii, nete, mai mici sau egale cu 1.450 de lei;
Pensionarii care au un venit mai mic sau egal decât pensia socială minimă, conform legii;
Persoane cu venituri nete cuprinse între 1.282 de lei și 1.450 de lei;
Persoane care au peste 60 de ani și nu au nicio sursă de venit declarată.
Când se distribuie sumele promise de la stat

Un beneficiar nu poate primi mai mult de un singur tichet. Indiferent dacă se încadrează în mai multe categorii, conform legii, este interzis să primească mai mult de 125 de lei din partea autorităților locale.

Banii vor fi distribuiți, cel mai târziu, până pe data de 26 aprilie 2024, în toate localitățile din România. Cu toate acestea, o problemă la care autoritățile este legată de românii care sunt catolici. Ele nu s-au gândit este că unii beneficiari ar putea fi catolici. Paștele Catolic din anul 2024 a fost sărbătorit pe data de 31 martie. Astfel, doar cei care sunt de rit ortodox vor putea beneficia efectiv de suma acordată. Paștele Ortodox este programat pentru 5 mai.

053
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.