Știri

E oficial: Se construiește o nouă autostradă în România. Când încep lucrările

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, arată faptul că a fost trimisă Agenția Națională pentru Achiziții Publice ANAP documentația de atribuire pentru proiectarea și execuția Altenativei Techirghiol, denumită și Autostrada Litoralului. Noua autostradă, cu o lungime de 30,59 kilometri, va oferi un imbold serios turismului din România.

”O nouă autostradă în licitație – Autostrada Litoralului

Astăzi a fost transmisă la Agenția Națională pentru Achiziții Publice #ANAP documentația de atribuire pentru proiectarea și execuția Altenativei Techirghiol, denumită și Autostrada Litoralului, denumită și Autostrada Litoralului.

Acest nou drum va fi construit la nivel de autostradă și va avea:

– 30,59 km lungime traseu

– 2 benzi de circulație pe sens

– 31 structuri (poduri, pasaje, viaducte), inclusiv realizarea unui nou pod peste Canalul Dunăre – Marea Neagră

– spații de servicii (stânga/dreapta)

– 85 ha perdele forestiere

– parcări (stânga/dreapta)

– Centru de Întreținere și Coordonare

– 5 noduri rutiere:

1) Nod rutier Cumpăna (km 2+600)

2) Nod rutier între Alternativa Techirghiol și drumul de legătură (km 5+960)

3) Nod rutier conexiune între drumul de legătură și pasajul DN39A – DN39 (km 5+960)

4) Nod rutier DN38 (km 11+000)

5) Nod rutier 23 August (km 30+220)

Localitățile prin care va trece noua autostradă
Scopul realizării acestui drum de mare viteză constă în construcția unei legături noi și rapide între Autostrada de Centură a Constanței #A4, din zona localității Cumpăna și comuna 23 August, la intersecția cu DN39B, scurtând astfel timpul de deplasare prin creșterea vitezei de călătorie.

Valoarea totală a proiectului este de 5,74 miliarde lei cu TVA, asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin cadrul Programului Transport. Durata contractului va fi de 48 luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare și 36 luni pentru etapa de execuție.

Traseul traversează următoarele U.A.T.-uri ale județului Constanța: orașele Techirghiol și Eforie și comunele Cumpăna, Agigea, Topraisar, Tuzla și 23 August și se va desfășura pe amplasament nou, fără a folosi porțiuni de drum existente.

053
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.