Știri

Anunțul serii despre Florin Piersic. Ce au descoperi medicii în urmă cu câteva ore

Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce a susținut un spectacol la Cluj-Napoca. Actorul s-a simțit rău și a ajuns imediat pe mâinile medicilor.

Conform publicației locale foaiatransilvana.ro, marele actor român Florin Piersic ar fi fost internat de urgență la unul din spitalele din orașul Cluj Napoca, unde a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență.

Din informațiile de la această oră, se pare că actorului în vârstă de 88 de ani i s-ar fi înrăutățit starea de sănătate în timpul ultimei reprezentanții de pe scena teatrului din Cluj, iar sursele citate mai spun că medicii ar fi constatat o infecție care a necesitat o astfel de intervenție de urgență.

Aceeași publicație citată mai spune că ar fi vorba de o intervenție suferită la unul din genunchi, aici fiind localizată infecția, și că ar fi fost făcută de medicii de pe Secția de Ortopedie a spitalului la care a fost internat, și anume Spitalul Militar din Cluj Napoca.

Operația ar fi decurs bine, intervenția fiind făcută de unul din cei mai apreciați medici ortopezi, medicul Claudiu Chitea, o somitate în domeniul ortopediei, pe plan local.

Potrivit România TV, ar fi vorba despre o infecție care s-a localizat la picior, în zona genunchiului. După ce l-au consultat, medicii de la Spitalul Militar, acolo unde a ajuns, au decis să-l opereze.

Deocamdată nu se cunosc alte detalii despre starea actorului.

Recent, Florin Piersic și-a deschis sufletul și a povestit una dintre întâmplările din viața lui care l-au marcat cel mai mult. În urmă cu mulți ani, actorul și-a pierdut sora de 15 ani pentru totdeauna.

Florin Piersic a mai povestit și cu alte ocazii care e marea dramă a vieții lui. A pierdut-o pe Lucica cu doar trei zile înainte de a împlini 15 ani. „Dragii mei, trebuie să vă spun neapărat!”, și-a început actorul trista poveste.

„Lucica noastră s-a întâlnit cu părinții mei acolo, în Rai?”, s-a întrebat Florin Piersic.

„Dacă aș fi între patru ochi cu Dumnezeu, L-aș întreba un singur lucru. Lucica, sora mea, care la trei zile înainte de a împlini 15 ani s-a înecat în Prut, dorind să salveze pe colega ei de bancă care striga «Ajutor, ajutor!». Toți au fugit de acolo, doar sora mea a rămas. Îmbrăcată, a sărit după ea. Pe acolo trecând un om, îi știu numele, a sărit în apă, prima pe care a pus mâna a fost Doina Puha, fata generalului Puha, colega de bancă a surorii mele…

Când a sărit a doua oară, după sora mea, n-a mai găsit-o… La 4 kilometri, niște pescari au găsit-o plutind. Dragii mei, trebuie să vă spun neapărat! Cea mai mare durere a părinților mei și a mea, cu timpul, a fost pierderea Lucicăi, care era sufletul lor. Aș vrea să-L întreb pe Dumnezeu: Lucica noastră s-a întâlnit cu părinții mei acolo, în Rai?”, a spus marele actor în timpul unui spectacol.

Drama cu care a fost nevoit să trăiască Florin Piersic și-a pus amprenta pe existanța sa. „Cea mai mare durere a părinților mei și a mea, cu timpul, a fost pierderea Lucicăi, care era sufletul lor”, a mărturisit actorul.

042
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.