Știri

Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, chiar înainte de Paște: ”De miercuri noaptea!”

Meteorologii anunță schimbarea vremii chiar înainte de Sărbătorile Pascale. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai și Paște.

Elena Mateescu a afirmat faptul că, de miercuri, vor apărea precipitațiile în România, iar temperaturile vor scădea. Însă răcirea nu va fi una foarte accentuată.

”Luna mai va debuta cu valori mai mari decât cele normale. Vorbim la scara întregii țări de temperaturi maxime între 16° pe litoral și până la 25° în partea de nord-vest și vest a țării, cu 22° în Capitală.

Însă, începând de miercuri seara, pe parcursul nopții de miercuri și joi este posibil să consemnăm și averse local în partea de sud-est a țării, mai precis în Dobrogea, Muntenia, dar și în Transilvania.

Joi, pe data de 2 mai, de asemenea, vom avea perioade în care aversele vor fi slabe cantitativ. Dar, din punct de vedere termic, vom consemna valori de temperaturi între 18 până la 24° și minime pozitive, între 4 și 13°.

Pe măsură ce ne apropiem de finalul săptămânii, vom vorbi în continuare de valori de temperaturi apropiate de norme, pentru că deja la nivelul a ceea ce se întâmplă din punct de vedere al temperaturilor maxime, limitele vor fi între 17 până la 23°”, a explicat directorul executiv al ANM.

”Duminică, în prima zi a Sfintelor sărbători Pascale, vom avea temperaturi cuprinse între 17 până la 25-26°, posibil în partea de vest și sud-vest a țării, cu 23° în Capitală.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, temperaturi minime pozitive în toată țara, cu cele mai ridicate valori de 12…14° în jumătatea sudică a țării, 12° în Capitală în timp ce în jumătatea nordică valori de până la 8-9°C”, a mai spus Elena Mateescu în exclusivitate la Antena 3 CNN.

061
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.