Media

Cât timp se fierb ouăle de Paște ca să nu crape coaja. Chef Ștefan Popescu dezvăluie câteva trucuri: „Așa îl poți decoji mai bine”

Cât timp se fierb ouăle de Paște ca să nu crape coaja. Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, iar gospodinele se pregătesc și caută rețete pentru a pregăti cele mai delicioase feluri de mâncare. Bineînțeles, de pe masa de Paște nu lipsesc ouăle roșii.

Cât timp se fierb ouăle de Paște ca să nu crape coaja. În ziua de azi, ouăle sunt vopsite în diferite culori, de la galben, verde și până la portocaliu sau albastru. Chef Ștefan Popescu, jurat al emisiunii Chefi la Cuțite, de pe Antena 1, are câteva trucuri importante pentru gospodine.

Cât timp se fierb ouăle de Paște ca să nu crape coaja
”Din fericire găsim și în supermarket ce ne trebuie ca să vopsim ouăle mai natural. Spre exemplu, curcuma. O pui în apă, o lași să fiarbă să coloreze apa, după care pui ouăle și le lași 4 ore acolo, să se coloreze.

Sfecla roșie este iar o variantă și o găsim în supermarket. Crudă, o tai în bucăți și o pui în apă să fiarbă, iar spre final, când s-a colora apa, pui și ouăle și le lași să fiarbă. Recomand să nu fierbem ouăle foarte mult, e o tendință să se lase 14-15 minute. Cu cât ouăle sunt fierte mai mult, cu atât de digeră mai greu în organism.

Putem folosi și verdele din clorofilă, care există în tot ce este verde. Avem multă verdeață, pătrunjel, mărar, orice poate colora apa. Se poate folosi și clorofila, cumpărată separat. Nu o să iasă verde-verde, iar ouăle trebuie să fie albe. Fructele de pădure colorează și ele imediat apa, se pot folosi și ele.”, a declarat chef Ștefan Popescu, pentru Spectacola.ro.

Timpul de fierbere depinde și de cât timp l-ai ținut în frigider. „Cu cât oul e mai tare, cu atât o să țină mai mult în frigider, dacă vrei să țină o săptămână, fierbe 10 minute minim. Dacă vrei să fie moale, în 2-3 trebuie să îl mănânci.

Ca să nu crape coaja, în primul rând trebuie ca acestea să fie proaspete și să verifici dacă oul nu este crăpat. De multe ori nu vedem ouăle crăpate și trebuie să te uiți într-un fascicul de lumină.

Scoate-le afară, la temperatura camerei, lasă-le câteva ore, și apoi pune-le la fierte. În apă rece se lasă la fiert 12-15 minute, sau mai mult în cazul ouălor de Paști, sau în apa fiartă, puse încet, încet dat focul mai încet, ca să nu clocotească apa și să lovească ouăle între ele. Sunt două procese de a fierbe ouăle: de la început, ca să fii sigur că nu se crapă sau în apa fierbinte, dar oul trebuie să fie la temperatura camerei, ele trebuie puse încet, nu aruncat.”, a continuat acesta.

Un alt truc excelent mai este și adăugarea oțetului în apă, ne mai spune bucătarul chef: „Și un truc este să pui oțet în apă. Oțetul, în cazul în care este crăpat oul, coagulează imediat albușul. Un alt truc este să pui sare ca să poți decoji oul mai bine, să rămână frumos.

Oul, cu cât este mai proaspăt, nu o să reușești să îl decojești frumos, cu cât este mai vechi, poți mânca ouă și în 28-30 de zile, atunci se decojește frumos, ușor”.

0181
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.