Știri

Cod Galben: Vin ploi grele și furtuni puternice. Unde vor avea loc ploile în Noaptea de Înviere

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis un cod galben de intensificări ale vântului, valabil sâmbătă, între orele 10:00 și 19:00, în nouă județe și în București.

În intervalul menționat, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h.

Temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul Munteniei și în Moldova, precum și în sudul și estul Transilvaniei, cu viteze în general de 45…50 km/h, notează meteorologii.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, sâmbătă, vor fi înnorări temporare și posibil perioade cu averse slabe, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări din a doua parte a zilei, cu viteze la rafală de până la 55 km/h, spune ANM în prognoza pentru București.

Temperatura maximă va fi de 21…23 de grade, adaugă meteorologii.

În intervalul menționat, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h.

Notă: Temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul Munteniei și în Moldova, precum și în sudul și estul Transilvaniei, cu viteze în general de 45…50 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Vremea se strică chiar înainte de Paște! Administrația Națională de Meteologie a emis un cod galben de vânt puternic în mai multe județe sudul și estul țării.

Așadar, în intervalul 4 mai, ora 10 – 4 mai, ora 19, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55…65 km/h.

Temporar vor fi intensificări ale vântului și în restul Munteniei și în Moldova, precum și în sudul și estul Transilvaniei, cu viteze în general de 45…50 km/h.

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Săptămâna 6 – 13 mai

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 13 – 20 mai

Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice şi în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acestă perioadă.

Săptămâna 20 – 27 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 27 mai – 3 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

032
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.