Știri

Dieta cu struguri. Slăbești până la 2,5 kilograme într-o săptămână

Vedete necontestate ale toamnei, strugurii albi şi negri sunt deopotrivă gustări răcoritoare şi alimente-medicament. Pentru că au în compoziţie nutrimenţi valoroşi, strugurii sunt recomandaţi în cure pentru sănătate, dar şi pentru slăbit.

Enzimele,mineralele,fibrele,vitaminele şi,foarte important,polifenolii din compoziţie conferă strugurilor proprităţi anti-îmbătrânire şi anti-cancer. Studiile în domeniu au arătat că aceste fructe ale toamnei reduc riscul de apariţie a cancerului la plămâni,dieta cu struguri fiind recomandată în special fumătorilor. Dacă ţii o cură cu struguri,îţi ameliorezi tonusul general,te detoxifici şi poţi scăpa de kilogramele în exces.

Câte calorii are un ciorchine
Sunt nutriţionişti care nu recomandă strugurii în curele de slăbire,pentru că au aport caloric mare. De fapt,contează cantitatea de fructe pe care o mănânci. Boabele dulci nu sunt chiar inofensive.

O ceaşcă cu boabe de struguri are 15 grame de zahăr-şi sigur ai observat că nu te poţi sătura doar cu o ceaşcă,aşa că mănânci tot chiorchinele. Asta înseamnă că,în medie,75 de grame de zahăr,ceea ce înseamnă 310 calorii.

Cum ţii cura pentru slăbit
Dacă respecţi întocmai recomandările acestei cure,poţi pierde rapid kilogramele nedorite,cu condiţia ca dieta să nu dureze mai mult de 3-4 zile. Chiar dacă strugurii au aport energetic mare,au şi efect diuretic,favorizând transpiraţia.

Prin urmare,în timpul dietei vei scăpa în primul rând de excesul de apă din ţesuturi. Pe lângă efectul de remodelare a siluetei,aceştia au şi calităţi antirid,datorită polifenolilor,substanţele care împiedică îmbătrânirea prematură a pielii.PontUrmează regimul cu struguri doar o dată pe lună.

MENIUL PE ZILE
Iată ce alimente trebuie să conţină meniul celor 4 zile de dietă:

Ziua 1

Fiind o masă foarte importantă,micul dejun trebuie să conţină alimente precum iaurt,cereale integrale şi fructe nu foarte dulci. De exemplu,evită bananele şi optează pentru mere,portocale şi struguri. Poţi mânca dimineaţă un bol cu cereale integrale,un iaurt simplu,mic,o portocală şi o ceaşcă cu struguri negri. Masa de prânz trebuie să conţină legume,pentru că acestea ajută la digestie. Fie că alegi să faci un ghiveci sau o mâncare de conopidă şi dovlecei,mizează pe amestecuri de legume cu puţine calorii,ca să le poţi mânca la discreţie. Lângă felul principal,poţi adăuga şi o felie de carne pui sau de peşte,gătită la aburi. După cel puţin o jumătate de oră de la masă poţi savura o ceaşcă de boabe de strugure. La cină poţi mânca salată de fructe,la alegere. În fiecare zi este obligatoriu să te hidratezi bine,adică să bei 2l de apă şi ceaiuri neîndulcite.

Ziua 2

Micul dejun din a doua zi trebuie să conţină un iaurt mare,simplu,şi un fruct,de preferat din categoria citricelor. De asemenea,mănâncă o ceaşcă de boabe de strugure. La prânz,poţi avea o porţie de orez cu legume şi o bucată de peşte slab,gătit fără ulei. După cel puţin o jumătate de oră de la masă,te poţi răsfăţa cu o ceşcuţă de boabe de strugure. Seara,în meniu ai cartofi şi legume,preparaţi cât mai dietetic.

La micul dejun poţi lua un sendviş cu brânză de vaci şi struguri albi. Poţi mânca până la un ciorchine de struguri. Prânzul constă într-o garnitură de legume verzi,cum este broccoli,şi peşte slab. La cel puţin o jumătate de oră de la masă,delectează-te o ceşcuţă cu struguri albi.

Pentru cină,poţi alege o bucată-două de pandişpan cu struguri.

La micul dejun poţi avea o felie de pâine,o felie de carne de vită,brânză slabă şi o ceşcuţă de struguri negri. La prânz,mănâncă 2-3 clătite cu dulceaţă de struguri,iar seara,la cină,optează pentru friptură de curcan,gătită dietetic,şi 3-4 ciuperci la grătar.

…dietele cu 250 g struguri negri pe zi,urmate 3 săptămâni,pot reduce viteza de îmbătrânire? Aceasta,pentru că strugurii conţin resveratrol,un antioxidant puternic. Efectul pozitiv durează până la câteva luni.

057
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.