Media

S-a zguduit pământul de Paşte. Cutremur cu magnitudine 5.4, urmat de un alt seism de 5.3

Conform Centrului chinez pentru monitorizarea seismelor, luni dimineaţă s-au produs două seisme cu magnitudinea de peste 5 în provincia Hualien.

Un cutremur cu magnitudine 5,4 a lovit luni Taiwanul, conform unui anunţ al Centrului Seismologic European Mediteraneean (EMSC), transmit Reuters şi Xinhua.

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez pentru monitorizarea seismelor, luni dimineaţă s-au produs două seisme cu magnitudinea de peste 5 în provincia Hualien. Primul a avut magnitudinea 5,3 şi s-a produs în mare la ora 17:45 (ora Beijingului), la o adâncime de 20 de kilometri.

La ora 17:52 (ora Beijingului) s-a produs încă un seism de magnitudine 5,2 în mare, în largul coastelor provinciei Hualien. Cel de-al doilea seism s-a produs la o adâncime de 25 de kilometri.

Cutremur cu magnitudine 6 şi în Filipine

Un seism cu magnitudinea 6 s-a produs vineri, 3 mai, în largul coastelor provinciei insulare Leyte din centrul statului Filipine, iar specialiştii de la Agenţia filipineză de seismologie au anunţat că se aşteaptă la replici ale cutremurului şi la pagube materiale, informează Reuters.

Centrul german de cercetări geologice (GFZ) a înregistrat cutremurul la o magnitudine de 5,9 şi a precizat că adâncimea seismului a fost de 10 kilometri.

Autorităţile filipineze nu au raportat deocamdată victime şi pagube materiale cauzate de acest cutremur produs în largul mării.

Arhipelagul filipinez se află în ”Cercul de Foc al Pacificului”, o regiune în care activitatea vulcanică şi seismele sunt frecvent întâlnite.

”Oamenii s-au panicat şi s-au grăbit să iasă în afara mallului”, a declarat Harold Giganto, un poliţist din oraşul costier Dulag de pe insula Leyte, care se afla la un punct de control în apropierea unui centru comercial în momentul producerii cutremurului.

Harold Giganto a spus că seismul a fost ”destul de puternic”, dar deocamdată nu au fost raportate decese şi nici pagube materiale importante.

072
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.