Știri

ANM anunță când vine canicula în România. Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis că, în luna mai, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei. Totuși, specialiștii anticipează că, în următoarele două săptămâni, va ploua mult, peste medie.

ANM a emis prognoza pentru perioada 6 mai – 3 iunie.

Cum va fi vremea în săptămâna 6-13 mai
Valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale în regiunile vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vestul, sud-vestul și local în centrul țării și deficitare în rest.

Cum va fi vremea în săptămâna 13-20 mai
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, deficitar în cele sudice și apropiat de normal în rest.

Cum va fi vremea în săptămâna 20-27 mai
Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Cum va fi vremea în săptămâna 27 mai-3 iunie
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în toate regiunile.

Vremea capricioasă a primăverii se apropie de sfârşit. După 15 mai, vara dă semne că nu mai are răbdare, transmit meteorologii ANM.

După o răcire semnificativă a vremii, meteorologii prognozează chiar 28 de grade Celsius după data de 15 mai. Va ploua mult în zilele de 9 și 10 mai, conform prognozei meteo pentru următoarele două săptămâni.

BANAT

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 și 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 26 de grade, însă la mijlocul săptămânii, în special în zilele de 9 și 10 mai se va răci, iar temperaturile maxime vor fi general de 19…20 de grade. Pentru intervalul 11 – 14 mai, media temperaturilor maxime va urca ușor până spre 22…23 de grade, iar după 15 mai sunt estimate valori în jurul a 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi în general de 10…12 grade, cu valori ușor mai ridicate după jumătatea lunii. Vor fi ploi pe arii relativ extinse în zilele de 9 și 10 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile și în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

CRIȘANA

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 și 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne de 25…26 de grade, însă pentru perioada 8 – 14 mai sunt prognozate temperaturi maxime mai scăzute, dar în general apropiate de mediile climatologice, cuprinse între 19 și 22 de grade. Spre finalul celor două săptămâni de prognoza se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va urca la 26 de grade. Media temperaturilor minime va fi în general cuprinsă între 9 și 12 grade. Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai și în zilele de 8 și 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile și în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor

TRANSILVANIA

În primele două zile din interval (6 și 7 mai), valorile termice se vor situa peste normalul climatologic, cu o media a maximelor de 24…25 de grade, însă va urma o răcire semnificativă în zilele de 8, 9 și 10 mai, când vremea va deveni răcoroasă, media regională a maximelor urmând a oscila între 16 și 18 grade. Pentru intervalul 11 – 14 mai, media temperaturilor maxime va urca ușor până spre 20 de grade, iar după 15 mai sunt estimate valori în jurul a 25 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 6 și 10 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane. Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai și în zilele de 8 și 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile și în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor

MARAMUREȘ

Prima zi din interval va fi caldă, cu temperaturi maxime în jurul a 24 de grade, însă pentru perioada 8 – 14 mai sunt prognozate temperaturi maxime mai scăzute, dar în general apropiate de mediile climatologice, cuprinse între 18 și 21 de grade. Spre finalul celor două săptămâni de prognoză se va încălzi, astfel că media temperaturilor maxime va urca la 24…25 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 6…8 grade în perioada 9 – 15 mai și de 10…12 grade în restul intervalului. Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai și pe parcursul zilei de 8 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile și în restul intervalului îndeosebi în timpul după-amiezelor.

MOLDOVA

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 și 7 mai), cu o medie a valorilor termice diurne în jurul a 26 de grade, însă pe 8 mai se va răci accentuat, iar media regională a temperaturilor maxime va fi de 16 grade. Pentru intervalul 9 – 15 mai, media temperaturilor maxime va avea mici variații de la o zi la alta și se va situa între 18 și 22 de grade, iar după 16 mai sunt estimate valori în jurul a 26 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 6…8 grade în perioada 9 – 15 mai și de 10…12 grade în restul intervalului. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în perioada 7 – 9 mai și după 13 mai.

DOBROGEA

În primele două zile din interval (6 și 7 mai), media regională a temperaturilor maxime va fi de 22…24 de grade, va scădea la 18 grade pe 8 mai, iar în cele mai răcoroase zile din interval, respectiv pe 9 și 10 mai se vor situa în jurul a 16 grade. Ulterior se va încălzi ușor până la valori de 20…21 de grade, iar după 17 mai sunt estimate maxime de 24…25 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 8 și 12 grade, cu valori mai ridicate în dimineața zilei de 8 mai și spre finalul intervalului de prognoza. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în jurul datei de 9 mai și în perioada 13 – 15 mai.

MUNTENIA

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 și 7 mai), cu o medie regională a temperaturilor maxime de 26…28 de grade. Ulterior vremea se va răci, iar pentru zilele de 9 și 10 mai sunt prognozate temperaturi maxime în general de 18…19 grade. Pentru intervalul 11 – 15 mai, media temperaturilor maxime va urca ușor până spre 21…23 de grade, iar după 16 mai sunt estimate valori în jurul a 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 8…12 grade, cu valori ușor mai scăzute în 10 și 11 mai. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 8 și 9 mai și în perioada 13 – 15 mai.

OLTENIA

Vremea va fi caldă în primele două zile (6 și 7 mai), cu o medie regională a temperaturilor maxime de 26…27 de grade. Ulterior vremea se va răci, iar pentru zilele de 9 și 10 mai sunt prognozate temperaturi maxime în jurul a 18 grade. Pentru intervalul 11 – 15 mai, media temperaturilor maxime va urca ușor până spre 21…23 de grade, iar după 16 mai sunt estimate valori în jurul a 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 8…12 grade, cu valori ușor mai scăzute în 10 și 11 mai. Vor fi ploi în zilele de 8 și 9 mai, iar în restul intervalului, pe arii mai restrânse și mai ales în timpul după-amiezelor.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime va fi de 14 grade la începutul intervalului, va oscila între 8 și 10 grade în perioada 8 – 14 mai, iar spre finalul celei de-a doua decadă sunt estimate valori în jurul a 16 grade. Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor avea o medie de 6 grade în primele nopți, va scădea spre 1…2 grad în 10 și 11 mai și va urca spre 8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând cu după-amiaza zilei de 7 mai și în zilele de 8 și 9 mai, iar intervale cu ploi locale vor fi posibile și în restul intervalului îndeosebi în timpul
după-amiezelor.

033
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.