Știri

2,8 milioane de români vor primi bani pe cardul de energie. Legea a fost promulgată

Acest sprijin financiar va fi de maximum 750 de lei pe locuință/gospodărie vulnerabilă și va putea fi utilizat până la 31 decembrie 2024.

Banii vor putea fi folosiți pentru plata la energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleţi şi alte materiale de încălzire.

Potrivit legii, „sunt considerate vulnerabile categoriile de persoane şi familii care au un venit pe membru de familie sub 2.000 de lei, la care se adaugă şi condiţiile de vârstă corelate cu capacitatea de muncă, fiind îndeplinite astfel toate condiţiile de vulnerabilitate pentru ca o persoană/familie în situaţie de risc de sărăcie să beneficieze de sprijin din fonduri publice pentru a compensa preţurile la energie”.

Cine va primi bani pe cardul de energie:

Pensionari cu vârsta de 60 de ani și peste, având venituri lunare de până la 2.000 lei.
Pensionari cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă, cu aceeași limită de venit de până la 2.000 lei lunar.
Persoane cu handicap grav, accentuat sau mediu, având venituri proprii lunare sub pragul de 2.000 lei.
Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010.
Familiile și persoanele singure care beneficiază de ajutor social, în conformitate cu prevederile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat.

065
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.