Știri

Când ajunge în România furtuna care a făcut ravagii în Italia și Franța. Anunțul ANM

Furtuna care a făcut ravagii în Italia și Franța va aduce fenomene meteo severe și în România în următoarele zile. Anunțul celor de la ANM.

ANM anunță o schimbare radicală a vremii în România, țara noastră urmând a se confrunta cu furtuna care a făcut ravagii în Italia și Franța. Când vor apărea fenomenele de instabilitate accentuată.

Vremea se schimbă în următoarele zile în România: furtuna care a făcut ravagii în Italia și Franța aduce și la noi fenomene extreme

Mai multe state din vestul și sudul Europei s-au confruntat în ultimele zile cu manifestări extreme ale vremii. Din păcate, pe lângă pagubele materiale, s-au raportat și victime. Cele mai afectate țări au fost Franța și Italia.

În România, situația a fost calmă în ultimele zile. Au fost temperaturi modeste, care nu au permis manifestări meteo extreme. Treptat, valorile se vor apropia de 29 – 30 de grade Celsius, iar în scenă își vor face simțită prezența și fenomenele de instabilitate accentuată.

Vineri seara, Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat cum va evolua vremea în perioada următoare. Aceasta a anunțat că încălzirea vine la pachet cu furtuni și ploi torențiale. Încă de sâmbătă vor apărea furtuni în unele zone.

”Vremea din punct de vedere termic se va îmbunătăți în următoarele zile și până la sfârșitul lunii vom vorbi de temperaturi care vor caracteriza o vreme mai caldă decât în mod obișnuit.

Dar această încălzire vine la pachet cu fenomene de instabilitate deosebit de accentuată. Vorbim de probabilitatea să avem în următoarele zile, chiar începând de mâine (n.r. sâmbătă), temperaturi care vor depăși în partea de vest sud-vest 25 grade Celsius.

De duminică vorbim de 21- 29 grade și acest ecart va fi de interes cel puțin până în jurul datei de 26 mai, când, cu mici variații de la o zi la alta, ecartul termic la nivelul maximelor se va situa între 19 grade până la 28 – 29 grade”, a spus șefa ANM, la Antena 3.

De duminică, fenomenele severe se vor intensifica. În jumătatea vestică vor cădea ploi abundente. Șefa ANM spune că în sud și în sud-est, deocamdată, manifestările vor fi mai rare.

”Fenomenele de instabilitate în luna mai, cea mai ploioasă lună a primăverii, vor aduce averse torențiale, cantități de apă, de pildă, mâine (n.r. sâmbătă) între 10-15 litri / mp, duminică chiar mai mult 20-30 litri / mp. Vorbim de probabilitatea de a avea fenomene de instabilitate nu numai în zona montană, în special în jumătatea vestică a țării.

Este posibil și în sudul și sud-estul țării, dar la cote mai reduse. Ar fi bine să plouă în jumătatea estică a țării, pentru că deja seceta în culturile de grâu de toamnă, pe profilul 0 – 100 cm, s-a extins și s-a intensificat”, a mai spus Mateescu.

ANM anunţă cum va fi vremea în iunie. Prognoza meteo pentru următoarea lună

075
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.