Știri

Judeţul din România care primeşte 17 milioane de euro de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobato investiție de aproape 17 milioane de euro din Fondul de Coeziune pentru extinderea infrastructurii de apă și canalizare din județul Gorj, România.

Potrivit unui comunicat al CE, proiectul prevede extinderea sistemelor de alimentare cu apă cu 14 km de noi conducte de apă și cu 79 km de sisteme de distribuție. În plus, este planificată reabilitarea a 47 km de conducte de apă și a 95 km de rețea de distribuție.

Reabilitarea va reduce pierderile de apă și 82 200 de locuitori vor beneficia de sisteme îmbunătățite de alimentare cu apă. Dintre aceștia, un număr de 6 207 de persoane vor fi conectate pentru prima oară la rețeaua de alimentare cu apă.

„Epurarea eficace a apelor uzate și sporirea conexiunilor la rețea vor reduce gradul de poluare a râurilor, precum și pierderile de apă cauzate de infrastructura învechită. De asemenea, proiectul va asigura populației din județul Gorj o alimentare cu apă sigură și fiabilă care respectă legislația UE”, se arată în comunicat.

Subiecte în articol: Gorj Comisia Europeana

035
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.