Știri

Orașul din România unde se află un tunel unic în lume. Oamenii spun că aici se petrec adevărate minuni: „O putere extraordinară”

În staţiunea montană Straja din Valea Jiului, din județul Hunedoara, nu departe de Masivul Vâlcan (1.946 m altitudine) care face parte din Munţii Retezat-Godeanu, turiștii pot descoperi un tunel impresionant din beton, de 54 m lungime, plin de … sfinți

Practic, în tunel este realizat unul dintre cele mai interesante calendare bisericeşti din Europa, pe un tunel în lungime de 54 de metri fiind pictaţi 365 de sfinţi ortodocşi, câte unul pentru fiecare zi din an.

Pe interiorul tunelului sunt pictați 365 de sfinți din calendarul ortodox, pentru fiecare zi din an, iar tavanul este plin de scene din Vechiul şi Noul Testament. O candelă este veșnic aprinsă în acest tunel și este mutată în fiecare zi în fața icoanei sfântului care marchează data curentă din calendar.

Tunelul face legătura între drumul principal din stațiunea Straja și bisericuța din lemn ce poartă hramul Sfinților Apostoli Constantin și Elena.

048
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.