Știri

Câți bani vor primi în mână angajații cu salariul minim, după noua majorare. Decizia luată de Guvern

Este oficial. Creșterea salariului minim pe economie, de la 1 iulie, vine la pachet cu o sumă mai mare scutită de taxe. 300 de lei nu vor fi taxați, a decis Guvernul.

Astfel, vor rămâne mai mulți bani în buzunarul angajaților. Totodată, Executivul a decis ca amenzile de circulație să rămână la același nivel ca acum.

Pe de altă parte, au fost anunțate suplimentări de buget, pentru cuplurile infertile care apelează la fertilizare în vitro, dar și subvenții pentru fermieri.

Aproape 1,8 milioane de români vor avea salariile crescute de la 1 iulie, estimează Guvernul.

Asta pentru că salariul minim pe economie va crește de la 3.300 de lei brut în prezent la 3.700 de lei brut.

Din această sumă, 300 de lei vor fi fără taxe, deci netul va fi cu 284 de lei mai mult față de acum. Un angajat va primi în mână în total 2.363 lei.

Deși punctul de amendă este calculat în funcție de salariul minim, Guvernul a decis că el va rămâne înghețat la valoarea de acum – 165 de lei. Așadar amenzile de circulație nu vor crește.

Pe de altă parte, guvernul anunță că va da bani suplimentari pentru programul dedicat cuplurilor infertile. 10.000 de femei vor putea beneficia de 15.000 de lei, bani care să acopere parțial costurile procedurilor medicale de fertilizare în vitro.

Iar o altă decizie îi vizează pe agricultori. Apare programul Rabla, dar pentru tractoare. 5.000 de fermieri vor putea primi o subvenție sub formă de vouchere de până la 20.000 de euro ca să-și cumpere tractoare noi, din această vară.

061
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.