Știri

Din păcate este vorba de răniții din explodia de la DEDEMAN. Autoritățile au făcut anunțul dureros

În urma exploziei devastatoare de la Dedeman Botoșani, îngrijorarea continuă să crească în legătură cu starea victimelor implicate în tragedie. Cele mai recente actualizări aduc în prim-plan o schimbare critică în evoluția sănătății unuia dintre pacienții internați, acesta fiind reintubat.

După explozia devastatoare de la Dedeman Botoșani, situația pacienților continuă să fie în centrul atenției, iar cele mai recente actualizări aduc lumină asupra stării lor de sănătate.

Un rănit a fost reintubat
Unul dintre pacienții internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași a fost reintubat, într-o mișcare de urgență, ca răspuns la agravarea semnificativă a stării sale.

Ministerul Sănătății a făcut publică, luni, situația pacienților implicați în tragedia de la Dedeman Botoșani.

În ceea ce îi privește cei trei pacienți de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, doi dintre aceștia se mențin stabili, cu o evoluție încurajatoare, în timp ce al treilea pacient a fost reintubat din cauza deteriorării grave a sănătății sale, rămânând într-o stare instabilă.

”În dimineața zilei de 7 iunie a avut loc o explozie la un centru comercial din municipiul Botoșani. Până în momentul de față s-au înregistrat 13 victime, dintre care 4 în stare gravă, doi dintre pacienți fiind intubați. Pacienții prezintă arsuri de diferite grade într-o proporție de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului. Doi dintre pacienții aflați în stare gravă vor fi transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon din Iași, iar doi la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU. Imediat dupa producerea incidentului, Ministrul Sănătății împreună cu Centrul Operativ pentru Situații de Urgență au luat legătura cu UPU Botoșani, Serviciul de Ambulanță Botoșani, precum și cu Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sfântul Spiridon, pentru asigurarea cât mai rapidă a asistenței medicale pentru pacienții răniți.”

Care este starea celorlalte victime
Situația celor doi pacienți internați la Spitalul Clinic de Urgență București (Floreasca) este în continuare delicată, aceștia fiind încă intubați, având în vedere impactul exploziei asupra căilor respiratorii.

În schimb, cei doi pacienți de la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani au prezentat o stare generală bună, iar progresul lor în ceea ce privește recuperarea este încurajator.

”Din informațiile pe care mi le-au oferit colegii este vorba despre zece victime care au fost deja transportate la spital. Nu avem nicio persoană decedată, victimele sunt cu arsuri de diverse grade. (…) Victimele sunt angajați ai magazinului, pentru că explozia s-a produs în zona de birouri a magazinului. Toți cei zece oameni au fost transportați la spital. Din informațiile pe care le avem, nu este vorba de niciun client”, a afirmat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

De asemenea, opt pacienți au fost externați din Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, semn că aceștia se află pe drumul către recuperare.

042
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.