Magazin

Motivul pentru care nu trebuie să depozităm laptele pe ușa frigiderului. După ce vei afla, nu vei mai face acest lucru

Majoritatea oamenilor obișnuiesc să depoziteze produsele lactate sau sucul pe ușa frigiderului. Ei bine, trebuie să știți că laptele nu se ține sub nicio formă în acest loc, chiar dacă forma în care este ambalat se potrivește perfect pe ușa frigiderului.

Locul în care ar trebui să ții laptele în frigider

Fiecare produs pe care îl consumăm trebuie să fie ținut la o anumită temperatură. De aceea, este extrem de important să depozităm alimentele în frigider exact așa cum ne este recomandat. Theresa Keane, specialist în siguranța alimentelor, atrage atenția celor care obișnuiesc să țină sticlele sau cutiile de lapte pe ușa frigiderului, transmite clicksanatate.

Aceasta susține că produsul ar trebui să fie, de fapt, depozitat pe rafturile frigiderului, în cel mai rece loc. Asta pentru că băutura lactată trebuie să stea mereu la o temperatură cuprinsă între 0 și 5 grade Celsius. Atunci când îl scoatem din frigider, sticla sau cutia cu lapte ar trebui să fie destul de rece, în așa fel încât să nu fie comod să îl ții în mână.

Cum ordonăm alimentele în frigider

Ordonarea alimentelor în frigider este extrem de importantă. Specialiștii susțin că nu ar trebui să amestecăm niciodată, alimentele crude cu cele gătite. De asemenea, pentru a prelungi termenul de valabilitate al alimentelor vrac, experții recomandă plasarea lor în recipiente cu capac.

„Alimentele crude, cum ar fi carnea și peștele crud, trebuie păstrate în partea de jos a frigiderului, în recipiente acoperite, pentru a evita contaminarea încrucișată și scurgerea sângelui. Legumele crude, care ar putea avea încă pământ pe ele trebuie spălate, uscate și depozitate într-un recipient acoperit, întotdeauna deasupra cărnii și peștelui crud”, spune specialista Theresa Keane.

În ușa frigiderului putem depozita alimente precum muștarul, ketchup-ul, maioneza, sucurile de frcute, dulceața sau sticlele cu apă. În acest loc, temperaturile sunt mult mai mari decât în alte zone din frigider, de aceea este considerat locul potrivit pentru alimentele menționate.

028
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.