Știri

Cine este băiatul care a luat peste 9 la Bacalaureat, deși se află într-un centru de detenție

Un tânăr absolvent de liceu din Centrul de Detenție Brăila a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9,38, după ce a obținut nota 10 la Matematică, 9,40 la Limba română și 8,75 la Fizică.

Un elev din Centrul de Detenție Brăila Tichilești a promovat examenul de Bacalaureat cu media 9,38. Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a instituției, un tânăr aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate, a obținut rezultate foarte bune: nota 10 la disciplina Matematică, nota 9,40 la disciplina Limba şi literatura română şi 8,75 la disciplina Fizică.

„În anul şcolar 2023-2024, sectorul Reintegrare Socială al centrului de detenţie a gestionat un nou protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila prin sprijinul doamnei insp.şcolar pentru învăţământ special Vasilica Vargă şi Grupul Şcolar „C.D.Neniţescu” Brăila. Scopul protocolului a fost includerea în clasa a XII-a, profil „ştiinţele naturii” a unui tânăr aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate, ulterior încercărilor de înscriere în alte unităţi de învăţământ însă fără succes din motive care au la bază anumite prejudecăţi, convingeri eronate în defavoarea obiectivităţii, a oferirii de şanse, a acceptării, a umanismului”, se arată în postarea centrului de la Tichileşti.

Potrivit aceleiași postări, tânărul ar fi întâmpinat mai multe greutăți pentru a fi înscris la unul din licee pentru a da examenul de Bacalureat, dar situația a fost remediată în cele din urmă.

067
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.