Știri

Secretul celor mai crocanți gogoșari în oțet. Cât trebuie să fierbi apa pentru a obține cele mai delicioase murături pentru la iarnă

Rețetă delicioasă de gogoșari în oțet. Trucurile pe care trebuie să le folosești pentru ca aceștia să rămână crocanți.

Rețetă de gogoșari în oțet. Murăturile sunt o garnitură ideală, pentru că pot fi adăugate lângă aproape orice fel principal de mâncare. În această perioadă, gosopdinele pregătesc conservele pentru iarnă, printre care și gogoșarii în oțet.

Conservele de gogoșari murați făcute în casă sunt delicioase și gustoase, dar se pregătesc în mod diferit față de castraveții murați sau varza murată. Trebuie să țineți cont de anumite trucuri când îi preparați, pentru că altfel se vor înmuia.

Așadar, gogoșarii pe care îi pregătiți pentru murat trebuie să fie mari, roșii, lucioși, dulci și crocanți, fără pete de mucegai. Diferența în cazul gogoșarilor în oțet o fac ingredientele, dar și timpul de fierbere al apei folosite pentru murat.

Puneți la fiert oțetul împreună cu apa, sarea, zahărul și condimentele. Când compoziția ajunge la punctul de fierbere, se adaugă gogoșarii și se lasă timp de 4 – 5 minute. Aceștia nu trebuie să fiarbă, atenție, ci doar să se înmoaie foarte puțin. Dacă sunt lăsați să fiarbă, gogoșarii se vor înmuia în borcane și nu vor mai fi atât de buni.

Ingrediente recomandate pentru niște gogoșari perfecți

Oțet de vin

Ar fi de preferat să evitați oțetul de mere sau oțetul alimentar slab. Pentru gogoșari și pentru alte murături în general ai nevoie de oțet din vin de 9 grade. Acesta menține legumele tari și crocante și împiedică apariția mucegaiului.

Oțet cu miere

Gogoșarii se pregătesc în două etape. În prima etapă legumele se scufundă în oțetl fierbinte. Se folosește un litru oțet pentru cinci kilograme de gogoșari. Oțetul se pune la fiert cu 100 ml de mmiere/250 gr de zahăr, 250 ml de ulei, 3 linguri de sare grunjoasă, boabe de piper și foi de dafin (câte două în fiecare borcan).

Țelină și frunze de țelină

Țelina ajută la păstrare texturii crocante a gogoșarilor. Adaugă două felii de rădăcină de țelină în borcane și frunze de țelină deasupra, după ce așezi toți gogoșarii. Țelina conferă și un parfum deosebit murăturilor.

Hrean

Rădăcina de hrean este importantă la toate murăturile, deoarece le meține tari și crocante. Adaugă la fiecare borcan de gogoșari una sau două tije subțiri de hrean.

034
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.