Magazin

Sarmale delicioase după rețeta călugărilor de la Mănăstirea Putna. Ingredientul neobișnuit folosit pentru deliciul lăcașului de cult

Aceste sarmale delicioase trebuie încercate măcar o dată.

Sunt pregătite adesea la Mănăstirea Putna și conțin un ingredient pe care nu foarte multă lume îl folosește atunci când vine vorba de acest preparat.

Această rețetă specială de sarmale, care vine chiar de la Mănăstirea Putna, conține un ingredient pe care lumea nu îl folosește de obicei în acest preparat. Sunt necesare doar câteva ingrediente simple, care se găsesc destul de ușor. Sunt și foarte sănătoase și se prepară imediat.

Sarmale ca la Mănăstirea Putna

Ingrediente

Pentru a pregăti aceste sarmale, aveți nevoie de – aproximativ 120 de frunze de sfeclă, – 500 de grame de urdă, – două ouă, 6 – 7 cepe, – 300 de grame de orez, – o legătură de mărar,- o legătură de pătrunjel, – frunze de la 2 – 3 legături de ceapă verde, – sare, piper, -oțet, – borș, – ulei

Mod de preparare

Curățați ceapa, tocați-o mărunt și căliți-o. Apoi, pătrunjelul și mărarul se taie cât mai mărunt și se adaugă spre sfârșit, timp în care orezul va fi fiert doar pe jumătate.

Apoi, lăsați orezul la răcit, după care adăugați urda, alături de piper și de ceapa călită și de verdețuri. Se adaugă sarea și ouăle. Totul trebuie amestecat bine, după care veți înăbuși frunzele de sfeclă în apă fiartă, după care veți scoate nervurile și le veți porționa.

Împăturiți sarmalele la fel ca pe unele obișnuite, după care le veți fierbe și le veți putea servi cu mămăligă și smântână! Această rețetă delicioasă este una la care veți dori să reveniți cât mai des posibil!

022

Comments are closed.