Dieta indiană, cunoscută și sub denumirea de dieta GM, promite rezultate rapide în doar 7 zile. Acest regim a fost creat inițial pentru angajații companiei General Motors, de unde și numele său.
Dieta indiană este una dintre cele mai cunoscute şi eficiente. Dacă îți dorești să slăbești rapid pentru a te pregăti de vară, acum este momentul! Regimul este unul apreciat, atât pentru rezultatele promise, cât și pentru faptul că presupune o detoxifiere a organismului.
Metoda de slăbit are la bază câteva reguli foarte importante, fiind, în principiu o dietă lacto-vegetariană. Este una dintre dietele de slăbit eficiente, preferată de foarte multe persoane pentru că nu limitează cantitățile de mâncare, ci doar felul cum se combină alimentele. Totuși, este indicat să menținem cantități moderate de alimente, pentru a ne bucura de rezultate în cele 7 zile.
În dieta indiană sunt extrem de importante primele 4 zile, care sunt și cele mai stricte din punct de vedere al alimentelor permise. Acestea vor fi și cele mai grele, cele care pun cel mai mult la încercare dorința de reușită. Scopul acestor zile este, pe lângă pierderea kilogramelor, este și detoxifierea organismului.
Ce conține meniul:
În ziua 1, se consumă doar fructe. Indicat ar fi să se consume mai mult pepene verde, mere, portocale, rodii, căpşune şi pepene galben.
În ziua 2, se consumă doar legume.
În ziua 3, se consumă legume și fructe. Se pot mânca fructele şi legumele menţionate, în orice cantitate, şi se bea multă apă.
În ziua 4, se consumă banane și lapte. Se pot mânca până la 6 banane pentru întreaga zi. Se pot bea până la 4 pahare de lapte.
În ziua 5, se consumă roşii, varză, germeni şi brânză de vaci.
În ziua 6, se consumă supe, varză, germeni şi brânză de vaci.
În ziua 7, se consumă fructe, orez și legume.
Alimente permise în dieta indiană:
Legume: Cartofi (numai pentru micul dejun din ziua 2), castraveți, salată, varză, broccoli, ardeii graşi, ceapă, spanac, morcovi, conopidă.
Leguminoase: mazăre, linte, năut.
Fructe: mango, papaya, rodie, guava, portocale, mere, pepene galben, pere, prune, banană.
Nuci și semințe: caju, migdale, arahide, fistic, semințe de dovleac, semințe de susan.
Cereale integrale: orez brun, orez basmați, mei, hrișcă, quinoa, orz, porumb, pâine integrală.
Lactate: brânză, iaurt, lapte, kefir.
Ierburi și mirodenii: usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, boia de ardei, turmeric, piper negru, schinduf, busuioc.
Grăsimi sănătoase: lapte de cocos, lactate nedegresate, avocado, ulei de nucă de cocos, ulei de măsline, ulei de arahide, ulei de susan.
După cele 7 zile urmate în dieta indiană este foarte important să revenim treptat la o alimentație normală. Excesele ne pot cauza un mare disconfort fizic. Desigur, pentru a ne menține în formă este necesar să optăm în continuare pentru o dietă echilibrată și-un stil de viață sănătos.