Știri

Mașinile care vor fi total interzise! Anunțul venit chiar astăzi, 28 martie. S-a luat deja decizia

Este o informație de ultim moment pentru șoferii din România. Începând de astăzi, 28 martie, circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone este restricționată în Piața Unirii, potrivit unei decizii a autorităților din Sectorul 4 al Municipiului București.

Așadar, circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone este restricționată în Piața Unirii, începând de astăzi, 28 martie, potrivit noului plan de reglementare aprobat de autoritățile din Sectorul 4 al Municipiului București.

Mașinile mai sus menționate nu vor mai avea acces în centrul Capitalei, în perimetrul delimitat de următoarele artere: Bd. Mircea Vodă – Str. Sfânta Vineri – Calea Moșilor – Str. Colței – Str. Doamnei – Calea Victoriei – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertății – Bd. Regina Maria – Str. 11 Iunie – Bd. Mărășești.

Totuși, există și anumite excepții. Este vorba despre mijloacele de transport public aparținând STB, precum și autospecialele de intervenție în situații de urgență.

Zona este semnalizată cu indicatoare de interzicere cu semnificațiile: „accesul interzis autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone cu adiționalul – cu excepția mijloacelor de transport public, STB” și „traseu de urmat pentru autovehiculele având masa mai mare de 3,5 tone”.

Măsura implementată a primit aviz din partea Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București și a Brigăzii Rutiere la începutul acestui an și vizează protejarea Planșeului Unirii, încadrat, conform celei mai recente expertize tehnice, în starea tehnică IV – nesatisfăcător.

Recomandarea specialiștilor privind restricționarea circulației rutiere a vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în Piața Unirii a avut la bază și identificarea celor două tasări ale sistemului rutier, evidențiate în luna ianuarie a acestui an în zona Pasajului rutier Unirii (la intersecția bulevardelor Corneliu Coposu și I.C. Brătianu), precum și în zona Planșeului Unirii (la intersecția dintre Splaiul Independenței și strada Halelor).

Astfel, având în vedere noile restricții de circulație din zona Piața Unirii, conducătorii autovehiculelor sunt rugați să respecte întocmai semnificația indicatoarelor rutiere instalate pe arterele care delimitează perimetrul mai sus menționat.

Decizia a fost luată după ce un camion a rămas blocat în Pasajul Unirii

Amintim că decizia a fost luată după ce un camion a rămas blocat în interiorul Pasajului Unirii, pe sensul dinspre Bd. Mărășești către Piața Universității.

„Un camion cu caroseria modificată a rămas blocat în Pasajul Unirii. Șoferul nu a respectat legislația rutieră și a fost amendat. În pofida echipajului de poliție locală prezent la fața locului, a sistemelor de presemnalizare activate, a indicatoarelor și a marcajelor rutiere, în cursul zilei de astăzi, 12.01, încă un șofer nu a respectat regulile de circulație și a intrat în Pasajul Unirii, conducând un vehicul cu o înălțime mai mare decât cea maxim admisă”, au transmis autoritățile la momentul respectiv.

0153
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.