Media

Cine a fost primul soț al Mioarei Roman. A iubit-o nespus de mult, dar această întâmplare l-au separat viețile pentru todeauna. Impreună au avut-o pe Catinca

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact Mioara Roman, cum și-a petrecut copilăria, dar și alte detalii neștiute despre viața sa dinainte să devină soția lui Petre Roman. În plus, descoperiți care este starea de sănătate a Mioarei Roman în momentul de față.

Cine a fost Mioara Roman

Mioara Roman este cunoscută ca fiind prima soție a lui Petre Roman. Cu toate acestea, viața Mioarei Roman a fost una specială chiar și înainte de a se căsători cu fostul premier.

În anul 1945 tatăl Mioarei Roman a fost numit prim-secretar în Varșovia. Într-un interviu pe care l-a acordat în urmă cu ceva timp, fosta soție a lui Petre Roman a declarat că primele amintiri pe care le are din copilărie sunt din Varșovia.

Cum și-a petrecut copilăria Mioara Roman

Mama Oanei Roman a urmat pentru un timp cursurile Școlii particulare Franceze din Varșovia. Acest lucru nu a durat mult pentru că la un moment dat, tatăl e a considerat că trebuie să învețe într-o școală românească și Mioara Roman, împreună cu sora sa, au locuit la bunica lor, apoi la internat și, în final, singură.

„Primele amintiri, o să vă dezamăgesc. Sunt bombardamentele din 44. Eu sunt copil de război. Atunci ne-a dărâmat casa din Domenii și eram foarte marcată de acel bombardament și era groaznic. Am stat în gară, într-o parte. După aceea ne-am mutat și nu că s-ar face speculații. Tatăl meu a avut șansa, dar și meritul ca în 39 să facă un stadiu în Geneva. Noi nu ne-am dat seama, dar tata ne-a supravegheat evoluția, abia în 45 a plecat.

Primul lui post era la Varșovia. În 46 când am ajuns la Varșovia, ambasadorul era de la Țărăniști. (…)

Tata ne-a dus la Auschwitz. Imaginea cea mai cruntă pe care o am au fost orfanii, care erau 200.000 de mii. La Auschwitz erau grămezile de jucării, pantofi, dar încă era în 46 mirosul de carne arsă.

Tata spunea: aici niște oameni au hotărât ca alți oameni trebuie lichidați.
Tatăl meu avea o idee foarte precisă că trebuia să învățăm în România. Tata a zis că la 12 ani să merg la școală românească. Ne-a trimis în România și am stat la internat”, a povestit Mioara Roman.

Ce studii are Mioara Roman

Mioara Roman a studiat limba arabă sub coordonarea profesorului Yves Nathan Goldenberg. Fosta soție a lui Petre Roman a îndrăgit această limbă și a învățat să-i iubească și

pe arabi, nu doar limba acestora. Cu toate acestea, Mioara Roman nu a fost doar profesoară de limba arabă. Ea a lucrat timp de 17 ani la Radio București Internațional, până în 1981, ca șefă a secției arabă. Astfel, ea a avut ocazia să le ia interviuri președintelui egiptean Hosni Mubarak ori fostului rege Hussein al Iordaniei. Totodată, ea își amintește că la un moment dat, chiar Elena Ceaușescu îi solicitase să fie translatorul ei, dar a refuzat.

Cine a fost primul soț al Mioarei Roman

Nu multă lume știe că înainte de Petre Roman, Mioara a mai fost căsătorită cu un bărbat.

Primul ei soț se numea Iosif Zilahy. Mioara a fost căsătorită cu el timp de 12 ani, iar din relația lor a rezultat prima sa fată, Catinca.

„M-a cucerit cu frumusețea ei. Aveam 27 de ani când ne-am cunoscut la sala de scrimă. A fost o poveste de dragoste foarte frumoasă”, a dezvăluit primul partener de viață al Mioarei Roman.

Din motive necunoscute, cei doi au ales să pună punct mariajului lor după 12 ani de căsătorie, dar au rămas în relații bune. Primul soț al Mioarei Roman i-a fost alături femeii chiar și atunci când a fost părăsită de Petre Roman, dar și ori de câte ori vedeta a avut probleme de sănătate.

De ce a dispărut Mioara Roman din lumina reflectoarelor

Starea de sănătate șubredă a Mioarei Roman au făcut-o să dispară treptat din atenția publicului. Fosta soție a lui Petre Roman este în prezent internată într-un azil de lux din capitală, unde are parte de tot confortul și îngrijirile medicale necesare.

Mioara Roman are multiple probleme de sănătate și în urmă cu câțiva ani s-a vindecat ca prin minune de cancer, deși medicii îi mai dădeau doar jumătate de an de trăit. „Am avut un melanom care a fost mic și s-a făcut mare. Acum medicina arată că psihicul contează foarte mult.”, a spus Mioara Roman la momentul respectiv.

0219
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.