Știri externe

Două avioane s-au ciocnit în zbor, sunt zeci de pasageri implicați

Avionul s-a ciocnit deasupra Parcului Național Nairobi, în capitala Kenyei, provocând prăbușirea avionului mai mic.

Două persoane au fost ucise într-un accident aerian între un avion de instruire și un avion de pasageri în Kenya, au declarat polițiștii.

Avioanele s-au ciocnit deasupra Parcului Național Nairobi din capitală, trimițând avionul mai mic la pământ.

Avionul mai mare, un Dash 8 operat de Safarilink Aviation, avea la bord 44 de persoane, inclusiv cinci membri ai echipajului.

Acesta se îndrepta către orașul turistic de coastă Diani când echipajul a raportat un zgomot puternic imediat după decolare de la Aeroportul Wilson și a decis să se întoarcă, a raportat compania aeriană.

„Pot confirma că un student și un instructor [din avionul de instruire]… au murit în timpul incidentului,” a declarat comandantul poliției județene Nairobi, Adamson Bungei, agenției de știri Reuters.

Avionul aparținând unei școli de zbor și avionul de pasageri Safarilink s-au ciocnit la ora 10.05 (7.05 GMT), a declarat Autoritatea de Aviație Civilă din Kenya într-un comunicat.

A fost lansată o investigație.

“Putem confirma că un student și un instructor din avionul de antrenament au murit în timpul incidentului”, a transmis poliția din Nairobi.

La rândul său, compania aviatică a comunicat: “Safarilink Aviation dorește să raporteze că în această dimineață zborul nostru cu numărul 053, cu 39 de pasageri și 5 membri ai echipajului la bord, care se îndrepta spre Diani, a experimentat o bubuitură puternică la scurt timp după decolare”.

0229
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.