Știri

Când ar trebui să mănânci micul-dejun și cina pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă, conform unui medic

În căutarea unei soluții pentru a scăpa de grăsimea nedorită de pe abdomen, mulți se întreabă cum ar trebui să-și structureze mesele zilnice. În căutarea unei răspunsuri, am consultat un medic specialist în nutriție pentru a înțelege mai bine rolul micului-dejun și cinei în acest proces.

„Începând ziua la 6 dimineața și încheind activitatea până la ora 22:00, vă puteți alinia cu ritmurile circadiene naturale ale organismului”, a spus în urmă cu o lună dr. Naheed Ali pentru GB News.

„Includerea acestei abordări în calendarul meselor, în special pentru micul-dejun și cină, poate spori și mai mult capacitatea organismului de a arde grăsimea de pe burtă”, a mai adăugat medicul, conform NY Post.

„În mod ideal, micul-dejun ar trebui să fie consumat în decurs de o oră de la trezire, în jurul orei 7 dimineața, pentru a porni metabolismul”, recomandă dr. Naheed Ali.

Când ar trebui să mâncăm masa de seară

„Pe de altă parte, cina ar trebui mâncată cu cel puțin două-trei ore înainte de culcare, în jurul orei 19.00, pentru ca organismul să aibă suficient timp să digere masa înainte ca rata metabolică să încetinească în timpul somnului”, a mai precizat medicul.

Metabolismul este procesul prin care alimentele sunt transformate în energie. Cei care au un metabolism rapid ard mai multe calorii – chiar și în repaus.

Conform unor cercetări din anul 2019, se recomandă consumul a două-trei mese pe zi, în special micul-dejun; ultima masă ar trebui să aibă loc între orele 15 și 16; evitarea gustărilor nocturne și un repaus alimentar de 12 până la 16 ore.

Respectarea acestui program poate duce la scăderea colesterolului, a inflamației și a senzației de foame, îmbunătățind în același timp ritmul circadian, care reprezintă ciclul biologic de 24 de ore care reglează obiceiul de somn, eliberarea de hormoni, apetitul, digestia și temperatura corpului.

Totuși, medicul afirmă că programul său de mese „susține sensibilitatea la insulină și ajută la gestionarea hormonilor foamei pe parcursul zilei, ajutând astfel la reducerea grăsimii de pe burtă”.

„Evitarea alimentelor procesate, bogate în zaharuri și grăsimi trans, este esențială în lupta împotriva grăsimii abdominale”, spune medicul. Înlocuiți aceste alimente cu opțiuni sănătoase, neprocesate, precum legumele, fructele, proteinele slabe și grăsimile sănătoase, cum ar fi avocado sau nuci.

În concluzie, pentru a scăpa de grăsimea abdominală și a îmbunătăți compoziția corporală, este crucial să vă concentrați nu doar pe momentul consumului de alimente, ci și pe calitatea și compoziția acestora. Prin respectarea unui program de mic dejun consumat la primele ore ale dimineții și a unei cine ușoare, echilibrate, cel puțin două ore înainte de culcare, puteți sprijini metabolismul și puteți obține progrese în direcția obiectivelor dvs. de sănătate și fitness.

0199
Rozalia Despinescu
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.