Știri

Atenționare de vreme severă! Vine furtuna! Scad temperaturile drastic. „Vor fi tunete și fulgere și fenomene meteo deosebite”

Prognoza meteo 11 martie – 8 aprilie 2024 arată că vremea vine cu temperaturi peste cele normale, inclusiv în prima săptămână din aprilie. Totodată, până pe 1 aprilie, ANM prognozează ploi abundente în aproape toată ţara.

Meteorologii ANM anunţă temperaturi peste cele normale inclusiv în prima săptămână din aprilie. Până pe 1 aprilie, sunt prognozate ploi abundente în aproape toată țara.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 – 18 martie 2024:

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 – 25 martie 2024:

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 martie – 1 aprilie 2024:

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în majoritatea regiunilor.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 – 8 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Nopţi cu îngheţ şi brumă. Martie vine cu episoade de iarnă veritabilă, dar şi cu zile tropicale şi furtuni violente cu grindină, tunete şi fulgere:

Până pe 1 aprilie, sunt prognozate ploi abundente în aproape toată ţara, iar la altitudini mari lapoviţă şi ninsori. Dimineţile rămân geroase şi condimentate cu brumă şi ceaţă. Temperatura minimă absolută a acestei luni în România este de -33,0°C și s-a înregistrat pe 11 martie 2005, la Obârșia Lotrului.

Luna martie continuă cu vreme capricioasă şi după ce Babele şi-au lepădat toate cojoacele. În următoarele zile, aerul rece va continua să pătrundă dinspre nord-est în România. Cerul se va degaja de nori, iar în multe regiuni temperaturile vor scădea sub pragul de îngheț în timpul nopții.

După câteva săptămâni cu vreme călduroasă, răcirea din zilele acestea ne aduce un scurt interval cu vreme normală pentru luna martie, inclusiv din punct de vedere termic.

Începând de vineri seara, 8 martie, norii se vor rări, iar în multe zone din țară cerul va deveni mai mult senin, permițând scăderea rapidă a temperaturii. În noaptea dintre vineri și sâmbătă, se va semnala brumă și îngheț pe spații extinse din țară.

În zonele de vale din Moldova și, local, Transilvania, minimele vor fi cuprinse între -2 și -5°C. Valori și mai scăzute se vor înregistra în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și în Bucovina, iar la munte vor fi zone cu ger.

Vremea va începe să se încălzească de duminică, 10 martie, dar dimineața va fi încă rece în jumătatea estică a țării. Datorită inversiunilor de temperatură, temperatura va coborî sub 0°C în zonele joase din Moldova, Transilvania și estul Munteniei, iar local și în Dobrogea.

reme de tricou sau ger năprasnic? Martie poate avea aproape toate fenomenele posibile în țara noastră, de la zăpezi abundente, viscole și ger, până la furtuni, grindină și zile tropicale.

În prima lună de primăvară, vremea este adesea foarte schimbătoare, fiind posibile atât fenomene specifice sezonului cald, cât și episoade de iarnă veritabilă. Observațiile meteorologice pe termen lung ne ajută să știm la ce ne putem aștepta în această perioadă din an.

Totuși, mediile climatologice nu surprind decât o mică parte din variabilitatea naturală a vremii, mai ales într-o lună în care vremea poate trece foarte rapid dintr-o extremă în alta.

0140
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.