Știri

Ce culori de păr și tunsori trebuie să poarte femeile de peste 40 de ani

În perioada următoare vom observa o creștere în popularitatea culorilor naturale de păr, fie ele închise sau deschise. Nuanțele, tunsorile și culorile în trend în anii ’90 continuă să fie foarte populare. Părul strălucitor, cu volum și tuns în trepte rămâne alegerea preferată de majoritate.

În 2024 se poartă tunsorile simple și ușor de aranjat, potrivit revistei People. Acum că toată lumea s-a obișnuit să folosească perii electrice de păr, care ajută la coafarea mult mai rapidă trendul pentru anul viitor este de a avea o podoabă capilară sănătoasă, strălucitoare și voluminoasă.

Tunsori la modă în 2024 – Bob

Se pare că tunsoarea de tip bob va fi întotdeauna la modă! „Bobul curat și scurt care îți ajunge la bărbie (sau chiar mai lung) va fi o mare tendință de tunsoare în 2024. Părul tinde să devină mai fragil în timpul iernii, așa că până în primăvară, femeile sunt gata să-l tundă scurt”, a explicat hairstilista Laura Polko. Când vă duceți la salon, e bine să aveți cu voi fotografii de referință, pentru a le arăta stiliștilor exact ce văd doriți.

Tunsoare în scări pentru părul lung

Se poartă și părul lung în 2024! Polko a explicat că e important ca acesta să fie tuns în scări, în mod subtil – tunsoare care să îi ofere volum. Întrucât multe persoane s-au săturat de părul mult prea procesat, în 2024 vor să-l lase să crească natural, iar această tunsoare este ușor de întreținut.

Bretonul Birkin

Domnia bretonului „cortină” (curtain bangs, în engleză n.r) este departe de a se termina, dar apare un alt favorit în 2024 — bretonul Birkin. Inspirat de regretata cântăreață și actriță Jane Birkin, acest stil de breton este mai scurt – ideal pentru orice formă a feței. „Tendința înclină spre îmbrățișarea bretonului complet în stil Jane Birkin.”, a explicat stilistul Frédéric Fekkai.

Bob asimetric

Bobul asimetric va fi din nou la modă! Caracterizat printr-o parte laterală mai lungă și alta mai scurtă, acest stil a început deja să fie adoptat de multe vedete, precum Halle Berry și Gabrielle Union. Fekkai a explicat că această tunsoare este extrem de atrăgătoare, pentru femeile de toate vârstele.

Culori de păr la modă în 2024 – Brunet rece

Tonurile calde au fost în centrul atenției în 2023, dar în 2024, totul este despre nuanțe reci!. Shvonne Perkins, cea care o vopsește pe artista Madison Reed, a spus că se poartă în special brunetul cu tonuri violet-argintii: „Aceasta este mai degrabă o culoare de negru cenușiu. Dimensiunea vine din reflectarea tonurilor reci care dau un fel de senzație de gheață.”

Șuvițe blonde

În 2024, se poartă nuanțele naturale de blond, care sunt ușor de întreținut. Șuvițele blonde sunt perfecte pentru femeile care își doresc o culoare naturală, care să nu le distrugă părul. „Aceste nuanțe arată mai naturale și mai frumoase decât ceea ce am văzut în ultimii doi ani în aspectul puternic evidențiat de blond platinat, cu rădăcini mai închise”, a spus Perkins. Un stilist va folosi probabil o combinație de șuvițe, pentru a obține un blond natural.

Roșcat cu nuanțe albastre

Părul roșcat a fost în tendințe în ultimii ani, iar în 2024, devine mult mai îndrăzneț. Spre deosebire de roșcatul căpșună care a tot circulat până acum, anul viitor vom vedea o nuanță de roșu mai impresionantă, cu subtonuri de albastru, spune Perkins. „Este o interpretare mai îndrăzneață a roșului, care poate fi mai incitantă.”

0271
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.