Știri

LIDL retrage din magazine un produs contaminat cu o substanță care dăunează sănătății. Opriți consumul

Lidl a retras la raft a produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” – sortimentul cu fructe roșii care expiră pe 12 martie 2024, pe motiv că este contaminat cu patulină, potrivit unui comunicat al producătorului, Molkerei Gropper GmbH & Co. KG.

Patulina este o micotoxină produsă de mucegaiuri care dăunează sănătății, putând provoca greață, vărsături și indigestie.

Clienții nu trebuie să consume produsul sub nicio formă

Comunicatul producătorului – Molkerei Gropper GmbH & Co. KG – a fost publicat pe pagina oficială a Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor:

„Bissingen, 07 martie 2024. Producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG recheamă produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”, cu fructe roșii, având data de expirare 12.03.2024. Produsul la care face referire această rechemare conține suc de aronia, care este contaminat cu patulină. Patulina (micotoxina) este o substanță produsă de mucegaiuri care dăunează sănătății si care poate duce la greață, vărsături și indigestie. Prin urmare, clienții nu trebuie să consume, sub nicio forma, produsul vizat de această rechemare. Produsul <> sortimentul cu fructe roșii, a fost vândut de Lidl”, se arată pe pagina ANSVSA.

Clienții își primesc banii înapoi

Lidl România a reacționat imediat și a retras produsul afectat de la vânzare. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, se arată în același comunicat.

„Contravaloarea produsului, va fi, desigur, returnată, chiar și fără prezentarea bonului fiscal. Numai produsul <> sortimentul cu fructe roșii cu data de expirare 12.03.2024 este afectat de retragerea producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Alte produse ale producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG vândute deLidl ROMANIA nu sunt afectate de rechemare”, se mai specifică în comunicat..

Molkerei Gropper GmbH & Co. KG și-a cerut scuze pentru neplăcerile cauzate.

Putalina reprezintă o substanță ce este produsă de mucegaiuri și care poate dăuna stării de sănătate în cazul în care este ingerată. Printre simptomele ce pot apărea se numără:

Greață,
Vărsături,
Indigestie.

Producătorul și-a cerut scuze pentru neplăcerile ce au fost cauzate cetățenilor.

0179
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.