Media

Ce s-a ales de actrița Clara Vodă. Viața fost dură cu ea, prin ce umilințe a fost nevoită să treacă și de ce a părăsit România

Una dintre cele mai iubite actrițe din România a renunțat la meleagurile natale în urmă cu mai bine de 11 ani, atunci când a plecat în Australia. Clara Vodă, căci despre ea este vorba, împlinește astăzi vârsta de 54 de ani, prilej cu care a oferit un interviu presei românești. Actrița a dezvăluit adevăratele motive pentru care a plecat din țară.

Meseria de actor vine la pachet cu multe plusuri și minusuri, pe care Clara Vodă le-a simțit din plin. Umilințele de care s-a lovit în acest domeniu au făcut-o să regrete dorința de a face o carieră de actriță, iar dacă ar putea schimba ceva, ar alege cu totul și cu totul o altă cale.

Cea mai mare dorință de ziua ei

Actrița din filmul „Eu când vreau să fluier, fluier” și-a început declarațiile spunând că una dintre cele mai mari dorințe ale sale este aceea ca cei dragi să fie sănătoși, apoi să poată face toate lucrurile care o fac fericită.

„Ce-mi doresc? Primul răspuns care îmi vine în minte este cel al lui Alfred Hitchcock: “A clear horizon, nothing to worry about!”. Îmi doresc să fac multe lucruri creative, să călătoresc, să nu îmi pierd curiozitatea și toți ai mei să fie sănătoși.

Bineînțeles, cred că toți avem visuri. Și nu unul, chiar mai multe. Nici nu știu cu ce să încep. Pe de altă parte, cred că mi-am îndeplinit multe dintre ele și sper să nu mă opresc aici”, spune Clara Vodă, conform Fanatik.

Regretă domeniul de carieră ales

Artista a mărturisit că încă de mic copil și-a dorit să fie băiat, nu fată, iar pe plan profesional regretă și acum că nu a studiat medicina.

„Hahaha! Am avut și eu momentele mele de teribilism și revoltă. Cine mai știe în ce moment al vieții mele eram când am spus că mai bine eram băiat. Sunt bine așa cum sunt și îmi place că sunt femeie. Îmi place ce a spus Orson Welles: ”dacă nu ar fi fost femeile, am fi continuat să ne ghemuim prin peşteri şi să mâncăm carne crudă. Ne-am civilizat doar cu scopul de a ne impresiona iubitele“. Cred că da, timiditatea și sensibilitatea sunt tot acolo, nici nu aș vrea să le pierd.

Și acum regret uneori că nu am făcut medicina. Până la urmă e meseria cea mai nobilă, ca și preoția. Ce poate fi mai frumos decât să salvezi oameni, trupește și sufletește. Cred că nu poți face medicină dacă nu ai vocație și cred că eu nu am avut această misiune. Filmul “Pas în doi” cred că mi-a dat un răspuns pe care îl așteptam și cred că îl știam. Am știut că vreau să fac actorie sau orice fel de profesie în domeniul artelor”, a mai spus actrița.

„A trebuit să o iau cumva de la capăt”

Clara Vodă mărturisește că a avut parte de momente umilitoare în cariera de actriță, și ne pune la curent cu viața sa din Australia și cu ce se ocupă în prezent.

„Da, cu siguranță am mai regretat. În toate momentele grele sau umilitoare prin care am trecut. Dacă aș avea 16 ani acum, aș face arheologie sau arte plastice și cu siguranță ceva legat de natură și ocean.

În prezent activitatea mea principala constă în predarea artei actorului de film și teatru la facultatea din Sydney. Se numește Național Institute of Dramatic Art (NIDA), adică UNATC-ul australian, ca să zic așa. Regizez spectacole, filmez și îmi doresc să fac proiectele mele de teatru și film.

În teatrul din România nu mai știu cum e să reziști, să te menții. Aici în Australia a trebuit să o iau cumva de la capăt și să mă reinventez. Am învățat foarte multe și am făcut lucruri pe care nu bănuiam că le pot face: regie, design, cameră”, a conchis aceasta.

091
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.