Știri

Calendar ortodox 10 martie 2024. Este ziua lor duminică, cui trebuie să spui „La mulți ani”

Pe data de 10 martie, creștinii îi cinstesc pe Sfinţii Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie. În aceeastă zi, cei care vor să scape de necazuri și să își protejeze familia este bine să rostească o rugăciune făcătoare de minuni către aceşti sfinţi. În acest an sărbătoarea celor trei mucenici coincide și cu Lăsata Secului de carne.

Calendar ortodox 10 martie 2024. Sărbători religioase 10 martie 2024

Ortodoxe: Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie, Pavel, Anecton și Crescent

Greco-catolice: Sf. m. Quadrat, Ciprian și Dionisie. Harți lactate

Romano-catolice: Sf. Simpliciu, pp

Calendar ortodox 10 martie 2024. Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie, Pavel, Anecton și Crescent

Sfântul Mucenic Codrat s-a născut în munți, în perioada persecuțiilor împotriva creștinilor din secolul al III-lea, potrivit crestinortodox.ro. Mama lui, însă, a trecut la cele veșnice la naștere. Codrat a fost hrănit în chip minunat de un nor care i-a picurat rouă în gură, până când a crescut suficient încât să se poată hrăni singur cu verdețuri din pustie.

La vârsta de 12 ani, Sfântul Codrat ajunge în cetate și este luat de crescut de o familie de creștini. Studiază medicina şi ajunge să vindece oameni bolnavi atât cu remedii trupești, cât și cu cele duhovnicești. Când împăratul Deciu (249-251) pornește lupta împotriva creștinilor, Codrat este aruncat în temniţă, împreună cu prietenii săi: Ciprian, Dionisie, Anecton, Pavel și Crescent. Pentru că niciunul dintre ei nu a lepădat credința în Hristos, au fost condamnați la moarte.

Rugăciune către Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian și Dionisie pentru protejarea familiei de rele și boală

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sosit-a sfântul şi minunatul praznic al sfinţilor mucenici, care s-au nevoit cu sfinţenie, lu­minând pe toţi cu raza Duhu­lui. Deci adunându-ne, iubito­rilor de praznic, după datorie să-i fericim pe dânşii.

Din noroiul patimilor, din furtuna gândurilor, de săgeţile vicleanului şi de orice pornire potrivnică izbăviți, sfinților mucenici, sufletele celor ce laudă naşterea voastră.

Rănile voastre cele muceniceşti împrăştie mireas­mă plină de har şi sângele lor varsă izvoare prin Dumnezeies­cul Duh şi vindecă patimile su­fletești și trupești; pe care, cu vrednicie, să le lăudăm. Amin!

0114
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.