Știri

Avertizare ANM de ultimă oră! Cod portocaliu și Cod galben de vreme rea, în mai multe județe din România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut, în urmă cu puțin timp, un anunț important de ultim moment! Specialiștii au emis Cod portocaliu și Cod galben de vreme rea, în mai multe județe din România. Iată zonele vizate de anunțul meteorologilor!

Luni dimineață, 1 aprilie 2024, Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a anunţă că este Cod portocaliu și Cod galben de vreme rea în mai multe județe din țară.

Avertizare meteo ANM de vreme rea

Începutul lunii aprilie 2024 aduce și o avertizare de vreme rea din partea specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Mai exact, meteorologii au emis două avertizări meteo Cod portocaliu și Cod galben de vreme rea.

Potrivit informațiilor ANM, prima avertizare Cod galben este valabilă în intervalul 1 aprilie 2024, ora 20:00 – 2 aprilie 2024, ora 08:00.

Ei bine, meteorologii au anunțat că în intervalul menționat vântul se va intensifica treptat în Banat, Crișana, Oltenia, jumătatea vestică a Transilvaniei și în Maramureș, cu viteze de 55…65 km/h și pe arii restrânse 70 km/h. De asemenea, în cea de-a doua parte a nopții va fi vijelie.

Mai mult decât atât, în zona Carpaților Occidentali și în zona Carpaților Meridionali, la altitudini mari, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

Mai multe județe sunt vizate de codul portocaliu, iar restul țării este sub cod galben

Și asta nu este tot. A doua avertizare meteo ANM Cod portocaliu și Cod galben este valabilă în intervalul 2 aprilie 2024, ora 08:00 – 2 aprilie 2024, ora 18:00.

În acest interval de timp, vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Nasăud, Suceava, Neamț̦ și Botoș̦ani.

Totodată, vântul va sufla și mai intens după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea.

În aceste județe ale țării vor fi viteze în general de 80…85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Vremea de 1 Mai și Paște
Cei mai mulți se pregătesc de vacanța de 1 Mai și Paște, astfel că specialiștii au emis prognoza meteo pentru perioada de final a lunii aprilie, dar și de început a lunii mai.

„Statistic, perioada de la începutul lunii mai, este una destul de capricioasă. Ne așteptăm la o vreme schimbătoare, de regulă așa se întâmplă la începutul lunii mai. În special este vorba despre ploaie în zona litoralului. De asemenea, va fi mai rece ca în alte zone datorită influenței mării.”, a declarat șefa ANM, potrivit Antena 3 CNN.

0138
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.