Media

Gheorghe Turda vrea ca maneliştii să primească atestate pentru a cânta

Gheorghe Turda declară război maneliştilor şi cere impunerea unor atestate pentru ca artiştii să aibă voie să cânte pe scenă. Mai mult, el propune şi o lege în acest sens.

Gheorghe Turda cere înfiinţarea unor comisii în cadrul Ministerului Culturii care să ateste calitatea de artist. Turda spune că astfel de comisii au existat din 1977, de când el a făcut parte, şi până în 2009 când s-a renunţat.

Artistul susţine că a studiat foarte mult în cariera sa de 55 de ani şi nu acceptă ca amatorii să spună că sunt colegi cu el.

Practic, rolul acestor comisii este de a atesta calitatea de interpret, nu doar pentru interpreţii de muzică populară, spune Gheorghe Turda, ci şi pentru toate tipurile de muzică.

Pentru ca această comisie să fie înfiinţată, dar şi să fie funcţională, este însă nevoie de o lege, iar artistul cere sprijinul Guvernului în acest sens şi mai cere ca prin aceste comisii să treacă toţi interpreţii, inclusiv interpreţii de manele.

098
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.