Știri

Începând de astăzi românii primesc între 210 și 430 de lei sub forma de voucher. Lista beneficiarilor

Românii pot primi noi vouchere de la stat în valoare de 210-430 de lei, începând din 1 aprilie.

Valoarea sumei acestor vouchere care se pot acorda angajaţilor lunar, respectiv ocazional, se utilizează începând cu luna aprilie a semestrului I al anului 2024 şi se aplică, conform Normelor metodologice, şi pentru primele două luni ale semestrului următor, respectiv august 2024 şi septembrie 2024.

În semestrul II din 2023, valoarea acestor vouchere a fost de maximum 210 lei/lună, respectiv maximum 420 lei/eveniment.

Conform legislaţiei în domeniul tichetelor de valoare, semestrul I al anului 2024 începe cu luna februarie şi se încheie cu luna iulie, iar semestrul II începe cu luna august şi se încheie cu luna ianuarie 2025.

În anul 2018 a fost aprobată Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, act normativ prin care a fost unificată legislaţia în domeniul biletelor de valoare şi a fost introdus un nou tip de bilet de valoare, şi anume tichetul sau voucherul cultural.

Potrivit art. 21 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările şi completările ulterioare, tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii unor bunuri şi servicii culturale, cum ar fi: abonamente sau bilete la spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, parcuri tematice, cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme etc.

„Ordin pentru stabilirea valorii sumei indexate care se acordă sub formă de tichete culturale pentru semestrul I al anului 2024.

Având în vedere prevederile art. 32 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare,

În temeiul art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 11 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Culturii, cu modificările şi completările ulterioare, ministrul Finanţelor și ministrul Culturii emit următorul ordin:

Art. 1

(1) Pentru semestrul I al anului 2024, valoarea sumei care se acordă lunar, respectiv ocazional, sub formă de tichete culturale, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, cu modificările ulterioare, este de maximum 210 lei/lună, respectiv de maximum 430 lei/eveniment.

(2) Valoarea nominală stabilită la alin. (1) se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2024, respectiv august 2024 și septembrie 2024.

Art. 2

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată într-un document al Ministerului Finanţelor.

Unde pot fi folosite voucherele culturale

În acest caz, este vorba despre anumite vouchere prin care autoritățile vor să stimuleze accesul la activități culturale.

Valoarea voucherelor sau tichetelor culturale care pot fi acordate angajaţilor lunar sau ocazional va fi de 210 lei/lună sau 430 lei/eveniment, pentru primul semestru din acest an, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Finanţelor.

Ele reprezintă un mod inovator de a sprijini angajații în explorarea și participarea la diverse evenimente și activități culturale din țară.

Totodată, voucherele culturale pot fi utilizate pentru achiziționarea de abonamente sau bilete la: spectacole, concerte, muzee, festivaluri, târguri, expoziții, cărți, albume muzicale, filme și numai.

Potrivit informațiilor oferite de Ministerul Finanțelor, valoarea tichetelor poate fi de 210 lei pe lună. Suma poate ajunge până la 430 lei pentru evenimente speciale sau ocazionale.


Românii care stau la casă trebuie să plătească. Îi costă zeci de mii de lei, plus taxă anuală

0178
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.