Știri

Care e ora ideală de somn. Medicul Vlad Ciurea: „Nu știm să ne odihnim”

Ora ideală pentru somn a fost dezvăluită de profesorul doctor Vlad Ciurea, unul dintre cei mai mari medici neurochirurgi din lume.

Medicul spune că românii nu prea știu să se odihnească și a subliniat importanța somnului pentru organism.

„Nu știm să ne odihnim”, a spus reputatul medic, care insistă că, „în somn, creierul se linişteşte”.

Vlad Ciurea: „În somn, «bijuteria» se liniștește”

Lipsa somnului poate să afecteze foarte mult sănătatea creierului, a punctat Vlad Ciurea, care a mai explicat și ce se întâmplă dacă ne culcăm mai târziu de ora 22.

„Ultimul lucru pe care toți îl tăiem de pe listă este odihnă sau nu știm să ne odihnim, facem tot ce e posibil să nu dormim. Dar în somn ne refacem, în somn, «bijuteria» se liniștește și poate funcționa, în somn toate procesele nervoase majore (memoria, gândirea, atenția) se curăță, pentru că e un chimism al lor și se repornesc în somn pentru a doua zi.

Dacă noi ștergem somnul, cum se întâmplă, între ora 22:00 și 00:00, atunci am pierdut un număr mare de elemente care ne refac «bijuteria» și nu mai este așa şfefuită. Deci, cum avem mentenanța la mașină, așa trebuie să avem și mentenanța la creier”, a precizat prof. dr. Vlad Ciurea într-o intervenție la Antena 3.

052
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.