Știri externe

Regele Charles are „interzis” la patru alimente. Ce nu mănâncă niciodată familia regală britanică

Fără îndoială, regele Charles are acces la cele mai delicioase preparate culinare din întreaga lume. Totuși, există câteva alimente pe care regii și prinții britanici nu au voie să le mănânce.

De-a lungul timpului, regele Charles a făcut numeroase vizite în care a avut ocazia să încerce cele mai bune mâncăruri din lume. Inclusiv în 2023, când a fost în România, a gustat din bucatele tradiționale locale. Mierea, brânzeturile, cârnații, slăninuța, pâinea specifică locului și delicioasele prăjituri nu au lipsit.

Totuși, există patru alimente pe care nici regele Charles, nici regina Camilla și nici prinții britanici nu le-ar mânca niciodată. Nici acasă, dar nici în timpul angajamentelor publice. În timp ce unele dintre aceste produse sunt comune în majoritatea bucătăriilor, altele sunt considerate rare, iar altele sunt evitate din cauza faptului că sunt contraindicate pentru sănătate.

Ce nu are voie să mănânce regele Charles

Ceapa și usturoiul sunt evitate în cea mai mare parte de membrii Familiei Regale. Fostul bucătar regal John Higgins a dezvăluit că la Palatul Buckingham nu se gătește cu usturoi din cauza mirosului neplăcut și a disconfortului creat în timpul discuțiilor, scrie The Mirror. Regina Camilla a confirmat acest lucru subliniind că usturoriul este interzis pentru a avea o conversație politicoasă.

În plus, și fructele de mare sunt evitate de membrii familiei regale. Crustaceele de exemplu, pot duce la intoxicații alimentare.

„Familia regală trebuie să fie atentă cu fructele de mare din cauza intoxicațiilor, din cauza programului de lucru. Este o măsură foarte sensibilă să renunțe la consumul de fructe de mare atunci când se află în timpul sarcinilor publice. Nu vrem ca un membru al familiei regale să aibă o reacție gravă. Mai ales dacă se află într-un turneu în străinătate. Prin urmare, în mod normal, nu veți găsi acest aliment în meniul regal”, a spus fostul majordom al regelui Charles, Grant Harrold.

În ciuda restricțiilor acestor alimente, Regele Charles are și el preferințele lui. A interzis delicatesa franceză foie gras din toate meniurile servite în reședințele sale, din cauza modului lipsit de etică în care este preparat.

088
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.