Știri

Ce se întâmplă cu femeile care nu se spovedesc și nu se împărtăsesc înainte de Paște

Spovedania și împărtășirea sunt două practici importante în biserica ortodoxă. Cei mai mulți creștini aleg să meargă în lăcașele de cult pentru a le practica, reușind să scape de necazurile care îi copleșesc în anumite momente. Preoții recomandă tuturor creștinilor să se spovedească și împărtășească înainte de Sărbătorile Pascale. Creștinii vor reuși să lase în urmă păcatele lor, astfel că îl vor întâmpina pe Iisus Hristos cu inima curată, scrie spynews.ro.

Ca de fiecare dată, în fiecare an trebuie să ne spovedim și să ne împărtășim, în perioada sărbătorilor Pascale.

„Din păcate, în zilele noastre, parcă nu mai este accentuată această necesitate (n.r. împărtășirea la Sfânta Înviere), iar cei mai mulți dintre credincioși parcă nu mai conștientizează cât de important este să te împărtășești de Înviere.

Ar fi minunat ca în cât mai multe biserici să se împărtășească, alături de părinții slujitori, cât mai mulți dintre credincioșii care participă la Sfânta Liturghie din Noaptea Învierii”, a menționat părintele Andrei Atudori.

Sfânta Împărtășanie nu reprezintă nimic mai important decât mulțumirea și recunoștința față de Domnul nostru Iisus Hristos, împărtășanie în urma căreia, credinciosul trebuie să mărturisească toate păcatele pe care le deține.

„Împărtăşania mai deasă, cu toată pregătirea, face ca în trupul şi sângele nostru să se întipărească tot mai mult Trupul şi Sângele Cel Curat şi Înviat al lui Hristos, făcându-ne tot mai asemenea sfinţilor în curăţie, în dragoste, în duh de jertfă şi în puterea de a învia spre viaţa de veci, întru fericire. Astfel, devenim tot mai mult fii ai Tatălui după har şi fraţi între noi, în Hristos”, susțin preoții, potrivit kfetele.ro.

Se spune că, dacă nu reușești să te spovedești și să te împărtășești înainte de Paște, poți pierde șansa de a primi harul Duhului Sfânt, motiv pentru care se pune foarte mare accent pe această practică.

Preoții au afirmat că femeile care nu se spovedesc și împărtășesc înainte de Sărbătorile Pascale nu vor primi binecuvântarea și iertarea păcatelor. În biserică, aceste două practici sunt esențiale pentru orice creștin. Femeile sunt încurajate să se pregătească pentru ele folosindu-se de meditație, post și rugăciune, potrivit sursei citate.

0143
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.