Magazin

Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect

În bucătăria tradițională românească, drobul reprezintă un preparat festiv și apreciat, cu o istorie îndelungată și o savoare aparte. Această mâncare de sărbătoare străbate generații, fiind asociată cu bucuria reuniunilor familiale și gustul autentic al ingredientelor de sezon. Drobul este mai mult decât un simplu fel de mâncare – este o expresie a tradițiilor culinare care își găsește locul pe mesele de sărbătoare, mai ales la Paște.

Pentru a obține un drob suculent și savuros, este esențial să alegi cu grijă ingredientele și să urmezi pașii corecți în preparare. Iată o rețetă detaliată pentru a obține un drob perfect:

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru un drob perfect
– 500 g ficat de miel
– 500 g carne de miel tocată (pulpa, acest ingredient te va ajuta ca drobul sa nu iasă uscat, ceea ce se poate întâmpla dacă optezi pentru piept)
– 200 g slănină afumată sau bacon tăiat cubulețe
– 3 ouă
– 1 ceapă mare
– 2 legături de ceapă verde
– 2 legături de usturoi verde
– 1 legătură de mărar proaspăt tocat
– 1 legătură de pătrunjel tocat
– Sare și piper negru proaspăt măcinat
– Frunze de leuștean tocate (opțional)
– Oțet și zeamă de lămâie (pentru curățarea ficatului)
– Unt sau ulei pentru uns tava

Cum se prepară. Rețeta pas cu pas
– Curăță ficatul de eventualele membrane și grăsimi și taie-l bucăți mai mici. Lasă bucățile de ficat în apă cu puțin oțet sau zeamă de lămâie timp de aproximativ 30 de minute, apoi clătește-le bine.

– Toacă ceapa mărunt și călește-o ușor într-o tigaie cu puțin ulei sau unt, până devine transparentă. Lasă ceapa să se răcească.

– Într-un castron mare, amestecă carnea tocată de miel, ficatul tocat, slănina afumată tăiată cubulețe, ouăle bătute, ceapa călită răcită, ceapa verde tocată, mărarul și pătrunjelul tocat. Condimentează compoziția cu sare și piper după gust. Poți adăuga și frunzele de leuștean tocate pentru a intensifica aroma.

– Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

– Unge o tavă cu unt sau ulei. Așază compoziția pentru drob în tavă, nivelând-o frumos cu o spatulă sau cu mâinile ușor umede.

– Bagă tava cu drob în cuptorul preîncălzit și coace timp de aproximativ 45-60 de minute, până când drobul capătă o culoare aurie frumoasă și este bine pătruns în interior.

– Lasă drobul să se odihnească câteva minute înainte de a-l tăia în felii.

Această rețetă simplă de drob va rezulta într-un preparat suculent, aromat și cu o consistență perfectă. Poftă bună la masă!

082
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.