Magazin

Apar semafoarele cu patru culori, în următorii ani. Roşu, verde, galben şi alb | Care este explicaţia ultimei culori

Semafoarele ar putea avea patru culori, în următorii ani, pentru un trafic rutier cât mai eficient. Pe lângă culorile deja cunoscute, roşu, galben şi verde, apare o nouă culoare: alb.

Măsura ar fi necesară pentru a putea dirija în trafic maşinile autonome, adică acelea fără şofer.

Autoritățile din Michigan lucrează deja la un astfel de sistem, care presupune adăugarea unei lumini albe pe lângă roşu, galben şi verde.

Henry Liu, profesor de inginerie civilă care conduce un studiu la Universitatea din Michigan, a spus că lansarea unui nou sistem de semnalizare ar putea fi mult mai aproape decât își dau seama oamenii.

„Ritmul progresului inteligenței artificiale este foarte rapid și cred că acest moment se apropie”, a spus el.

„Când ajungem la intersecție, ne oprim dacă este roșu și mergem dacă este verde. Dar dacă lumina albă este activă, trebuie doar să urmărești vehiculul din fața ta”, explică Ali Hajbabaie, profesor asociat de inginerie, la Universitatea de Stat din Carolina de Nord.

Deși cercetările lui Hajbabaie se referă la o lumină albă, culoarea specifică nu este importantă, mai precizează el.

Luminile actuale ar putea să fie suficiente, modificându-le să clipească în roșu și verde simultan pentru a semnala că mașinile fără șofer trebuie să treacă.

Cheia ar fi să ne asigurăm că este adoptată universal, așa cum sunt semnalele actuale, potrivit Associated Press.

079
Adrian Vrauko
Adrian Vrauko este jurnalist cu 14 ani exeperiență în domeniul social și eveniment. Și-a început cariera la Realitatea TV, iar dupa ani de televizune a trecut în jurnalismul online și a lucrat pentru mai multe site-uri din top 10 BRAT. De asemeena a condus 5 ani un site de lifestyle feminim care era pe primul loc în topul accesărilor.

Comments are closed.