Știri

Setările simple pe care să le faci la routerul de internet, ca să scapi de hackeri

Câtva setări simple, dar importante, la routerul de internet te pot scăpa de hackeri și atacurile cibernetice.

În era digitală de astăzi, securitatea informațională devine o preocupare din ce în ce mai mare. Cu toate acestea, deseori uităm că amenințările pot proveni chiar din interiorul locuinței noastre, prin intermediul rețelei Wi-Fi. Hackerii pot exploata vulnerabilitățile routerului pentru a accesa datele personale.

Alysa Hutnik, avocat specializat în protecția datelor, subliniază că multe routere vin cu setări implicite publice, făcându-le o țintă ușoară pentru hackeri.

Primul pas crucial pentru protejarea rețelei Wi-Fi este schimbarea setărilor implicite. Începe cu schimbarea parolei. Nu te baza pe parola generată automat la instalare; creează-ți o parolă puternică, folosind caractere speciale, litere mari și mici și cifre. Parola trebuie să fie suficient de complexă pentru a fi dificil de ghicit de către hackeri.

Pe lângă schimbarea parolei, este esențial să activezi criptarea WPA (Wireless Protected Access). Această opțiune asigură că datele care circulă pe rețeaua ta Wi-Fi sunt protejate împotriva accesului neautorizat.

Activarea criptării WPA este echivalentă cu încuierea ușii de la intrarea casei tale digitale, asigurându-te că nimeni nu poate pătrunde fără permisiune.

Protejarea routerului Wi-Fi este un pas esențial în asigurarea securității informaționale. Schimbarea setărilor implicite, utilizarea unei parole puternice și activarea criptării WPA sunt măsuri simple, dar eficiente pentru a preveni accesul neautorizat și pentru a-ți proteja datele personale de atacurile hackerilor.

Investirea de timp în configurarea adecvată a routerului Wi-Fi poate face o diferență semnificativă în securitatea ta online, potrivit huffingtonpost.co.uk.

027
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.