Știri

Delia Matache suferă de 4 afecțiuni. Cu ce boli a fost diagnosticată artista

Delia Matache, una dintre cele mai iubite cântărețe și vedete de televiziune din România, a vorbit deschis despre problemele de sănătate cu care se confruntă. Deși apare mereu cu zâmbetul pe buze, Delia suferă de ADHD, misofonie, anxietate și sindromul Peter Pan, afecțiuni care îi afectează viața de zi cu zi.

Delia Matache (42 de ani) este una dintre cele mai cunoscute și iubite cântărețe din industria muzicală din România, având un succes răsunător atât pe marile scene, cât și pe micile ecrane. Pe lângă cariera sa impresionantă ca artistă, Delia este și vedetă de televiziune datorită numeroaselor emisiuni de la Antena 1 în care a apărut de-a lungul timpului.

Cu toate că este mereu cu zâmbetul pe buze și plină de energie, puțini știu că se confruntă cu anumite probleme de sănătate. Delia a dezvăluit recent tulburările care îi afectează starea de sănătate.

O carieră impresionantă

Delia Matache este una dintre cele mai îndrăgite figuri din showbiz-ul românesc, având o carieră de peste două decenii în muzică și un succes colosal. Viața ei este extrem de agitată, fiind mereu ocupată cu cariera sa. Ori este pe scenă, ori pe sticlă! Din acest motiv, atunci când are timp liber, Delia și soțul ei călătoresc în destinații de vis.

Pe rețelele de socializare, Delia împărtășește deseori pasiunea sa pentru călătorii și plimbările în natură. Însă, în spatele zâmbetului său, artista ascunde o dramă personală: se confruntă cu tulburări medicale precum ADHD, misofonie, anxietate și sindromul Peter Pan.

ADHD: O provocare cotidiană

Delia Matache a vorbit în repetate rânduri despre afecțiunile sale. Una dintre aceste afecțiuni este ADHD, o tulburare neurologică care îi afectează atenția și nivelul de activitate. Jurata de la iUmor a mărturisit că această tulburare îi aduce multe provocări în viața de zi cu zi și în carieră.

„Noaptea, când oamenii dorm, eu mai fac câte ceva. Eu nu dorm. Sunt bolnăvioară, sufăr de ADHD. Trebuie să fac foarte multe chestii, astfel nu sunt împlinită sufletește”, spunea Delia în podcastul lui Gojira.

Misofonia: Sensibilitate extremă la sunete

Misofonia este o altă afecțiune de care suferă Delia, care se manifestă printr-o sensibilitate extremă la anumite sunete, provocând reacții negative. Această tulburare poate afecta viața socială a unei persoane, iar Delia trebuie să facă față sunetelor puternice, specifice carierei sale muzicale.

Anxietatea: O stare inconfortabilă

Delia Matache a vorbit deschis într-un interviu despre lupta ei cu anxietatea, mărturisind că, deși nu a avut parte de probleme majore sau drame în viață, există momente în care este copleșită de această stare. Ea a explicat că, uneori, poate simți o stare de disconfort intens pentru câteva minute, care poate fi declanșată de detalii aparent minore.

De asemenea, Delia a menționat că aceste episoade de anxietate pot fi provocate de situații sociale, cum ar fi ieșirile în public pe care nu le poate controla și care nu îi aduc plăcere.

„Nu pot să spun că am avut niște probleme, niște drame, dar am faze în care mă cuprinde anxietatea. Pot fi minute în care simt o stare care nu îmi este foarte confortabilă și poate fi legată de un mic detaliu, poate fi provocată de o ieșire în public pe care nu o pot controla sau care nu-mi provoacă plăcere”, a dezvăluit Delia într-un interviu.

Sindromul Peter Pan: Refuzul de a crește

Sindromul Peter Pan este o altă tulburare despre care Delia a vorbit deschis. Aceasta presupune că un adult nu se comportă adecvat vârstei sale, preluând comportamente copilărești. Delia a explicat că, în esență, suntem cu toții „niște copii dezvoltați” și că această trăsătură depinde foarte mult de experiențele din copilărie.

„În esență, suntem niște copii dezvoltați. Ni se mai ridează pielea, avem experiență și bani, dar tot copii suntem. Ne cumpărăm jucării. Cu aceeași bucurie, mă uit și fac: iiii, magazin de jucării, orice, cosmetice, tricouri. Și n-ai voie să uiți, depinde cum te-a marcat copilăria. Pe mine, copilăria mea m-a marcat”, spunea Delia.

035
Furtună Cristiana
Experiență de 10 în presa din România. Reporter și redactor la o televiziune locală din Galați, iar după ce a descoperit presa online, a ocupat mai multe poziții la publicații online: redactor, social media manager, editor coordonator.

    Comments are closed.